TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sharp TV gør comeback i Norden

Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!

forfatter
Publiceret 14/06/2022 - 17:05

Det er lidt tid siden, vi hørte nyt fra Sharp på TV-fronten, men nu er det japanske varemærke tilsyneladende genopstået i Norden: Sharp Consumer Electronics offentliggjorde i dag den nye EQ-serie, som vil bestå af QLED LCD-skærme med Android-brugerflade til en favorabel pris. Det kan betyde øget konkurrence for de etablerede TV-producenter.

ef1bd6f8 a90b 11ec 9b94 529be8b95df3 2
Sharp EQ series Android TV. (Foto: Sharp)

Sharp EQ-serien: Android-TV med QLED-teknologi

Den nye EQ-serie fra Sharp er baseret på Android TV-platformen, som giver adgang til et bredt udvalg af apps og streaming-tjenester.

Ud over Google Assistent-stemmestyring understøtter TV’erne også gaming-tjenesten Google Stadia, som kan streame spiltitler i 4K HDR.

20331cbc ae7d 11ec 8d99 5a4ae730fab3 2048x1152 3
Sharps nye EQ-serie er i et stramt design med en enkel aluminiumsramme og fås i sort (EQ3) og sølv (EQ4) med to forskellige fronter til de indbyggede højttalere. (Foto: Sharp)

De nye modeller anvender kendt og værdsat teknologi i form af QLED LCD-billedpaneler, hvor man bruger et farvefilter med kvanteprikker (Quantum Dots) for at udvide farvespektret. Sharps egen AQUOS Smooth Motion-teknologi (interpolering) skal bidrage til glidende bevægelser.

Sharp lover også en god lydoplevelse og har indgået et samarbejde med amerikanske Harman Kardon om højttalersystemet i TV-skærmene. De to integrerede højttalere er specialudviklet til EQ-serien.

EQ3 75 C4 scaled 4
Lydsystemet i EQ-serien er signeret af Harman Kardon. (Foto: Sharp)

Sharps EQ-serie understøtter HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) samt Dolby Vision HDR-video og kan desuden skilte med understøttelse af lydformaterne Dolby Atmos og DTS:X. EQ-serien har også HDMI 2.1, og eARC giver mulighed for 7.1-lyd via f.eks. Dolby Atmos-kompatible soundbars.

Kunne det være en værdig udfordrer til Philips, Sony, TCL og andre Android TV-producenter? Det vil vise sig i en test!

Pris og tilgængelighed

Sharp EQ-serien kommer til salg hos bl.a. Power, Euronics og Elsalg her i sommer og vil være tilgængelig i følgende skærmstørrelser:

 • 50” (127 cm): 5.990 kr.
 • 55” (139 cm): 6.990 kr.
 • 65” (165 cm): 8.990 kr.
 • 75” (189 cm): 11.990 kr.
EQ3 75 dimensions scaled 5
Sharp 75EQ3EA. (Foto: Sharp)

Sharp Android TV, specifikationer:

 • 4K Ultra HD Android TV med Quantum Dot
 • Aluminiumsramme med ultratynd skærmkant
 • HDMI 2.1 med eARC og ALLM
 • Dolby Vision & Dolby Atmos
 • DTS:X & DTS Virtual:X 3D-lyd
 • Indbygget højttalersystem fra Harman Kardon
 • AQUOS UltraClear
 • AQUOS Smooth Motion
 • Lyssensor med OPC (Optical Picture Control)

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
LG's 2023 OLED TV'er klar i Norden Fås i butikkerne den 13. marts, og kan forudbestilles nu.
lbpluss
Tjek denne 98-tommerskærm fra Sony! Sony slår på stortromme og lancerer sit første 98-tommers 4K-TV. Derimod kommer der ingen nye 8K-TV'er i år.
lbpluss
Sony satser stadig på QD-OLED Sony har holdt kortene tæt til kroppen om årets nye TV-modeller, men nu har de endelig meldt ud. De nye topmodeller A95L og A80L har indtaget scenen.
lbpluss
Allente lancerer specialtilpasset Chromecast med Google TV Nu kan Allente-abonnenter sløjfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye 8K-flagskibs-TV: QN900C De nye 55", 65" og 77" modeller i S95C-serien fra Samsung er lige rundt om hjørnet, ligesom også en række andre 2023-fjernsynsmodeller.
Følg Lyd & Billede