Search
Generic filters

Samsung Display stopper produktionen af LCD-paneler

Vil herefter udelukkende fokusere på Quantum Dot og OLED.

Ved at lukke hele deres LCD-panelproduktion i Sydkorea og Kina inden udgangen af året frigiver Samsung Display kapacitet til at arbejde med Quantum Dot- (QD, som QLED er en variant af) og OLED-teknologi. Samsung vil nemlig for fremtiden bruge OLED som panelteknologi – med den QD-teknologi, der findes i deres QLED-TV’er, som et ekstra farvefilter. Alt sammen for at øge farveintensiteten og forhåbentlig den generelle lysstyrke, som er OLED’s akilleshæl.

Lysende QD

Samsung skal også have selvoplysende QD-paneler klar til produktion i nær fremtid. Det betyder, at man ikke har brug for LCD-teknologi i panelerne, da QLED går fra at være et passivt farvefilter til, at hver QLED-pixel er sin egen lyskilde. Præcis som med OLED.

Fordelen er mere jævne farver og højere lysstyrke end OLED, samtidig med at man har perfekt sortniveau. Og den risiko for indbrænding og nedbrydning over tid, som OLED har, findes ikke med QLED.

(Foto: Samsung)

Fortsat LCD-TV’er

Indtil nu har Samsungs TV-afdeling hævdet, at de vil fortsætte med LCD-paneler. Forskellen bliver, at de ikke længere vil få dem leveret af deres egen panelproducent, Samsung Display, men må købe fra tredjepart. I forvejen benyttes eksterne producenter som TCL-ejede CSOT til at levere LCD-paneler til enkelte Samsung-modeller.

Vi formoder, at Samsung vil fortsætte med LCD-TV’er et stykke tid fremover, især i de lavere prisklasser. Men i high-end-segmentet vil der garanteret snart ske ting og sager med Quantum Dot-paneler.

OLED’s sidste krampetrækninger?

For en ordens skyld, så er Samsung ikke alene om at arbejde med Quantum Dot-teknologi. LG har også længe forsket i teknologien, og vi tror ikke, Samsung får lov til at være alene om den særlig lang tid. For omkring fem år siden talte undertegnede med en ingeniør hos LG, der mente, at selvoplysende QD-paneler snart ville komme på markedet, og at OLED ville være dødt inden for fem år.

Det er tydeligvis ikke sket endnu, men spørgsmålet er stadig: Synger OLED-TV’erne på sidste vers?

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.