itemprop

Otte 8K-TV’er fra LG

LG lancerer otte nye TV-modeller med 8K-opløsning i 2020.

2020 er året, hvor 8K for alvor rulles ud. På CES-messen i næste uge vil LG afsløre otte nye TV’er med denne opløsning, der har fire gange så mange pixels som 4K og 16 gange så mange som Full HD. Med andre ord skal du sidde upraktisk tæt for at se pixelmønsteret på skærmen.

De nye 8K-TV’er fås i skærmstørrelser fra 65 til 88 tommer. Flagskibet OLED ZX kommer i 77 og 88 tommer, mens NanoCell LCD-modellerne Nano99, Nano97 og Nano95 kommer i 65 og 75 tommer.

Vi har for nylig testet LG’s første 8K OLED-TV og kan skrive under på, at billedoplevelsen er noget ud over det sædvanlige.

LG-TV’erne kan vise 8K-indhold fra både HDMI og USB-hukommelse, så med indbygget dekodning af HEVC, VP9 og AV1. Sidstnævnte bruges bl.a. af YouTube. 8K-indhold kan vises med op til 60 billeder i sekundet.

Kunstig intelligens

Vi bliver lovet “markant opgraderet ydelse” takket være en kraftigere AI-processor – Alpha 9 Gen 3 – der anvender deep learning-teknologi til at opskalere alle opløsninger til 8K. Indholdet analyseres og behandles med firetrins støjreduktion og “frekvensbaseret forbedring af skarpheden”, hvad det så end betyder.

Processoren kan i hvert fald genkende ansigter og tekst på skærmen og anvender kunstig intelligens til at give mere naturlige hudtoner og klarere ansigtsstrukturer samt skarpere og mere læsbar skrift.

Desuden kan TV’erne via Auto Genre Selection genkende, hvilken type indhold der afspilles, og automatisk vælge de rigtige billedindstillinger. De billedindstillinger, der understøttes, er film, sport, standard og animeret.

annonce

Lyd og smart-hjem

Lyden er også blevet opgraderet i 2020-modellerne. Klarere dialoger og virtuelt 5.1-miks af baggrundslyde er blandt nøgleordene.

annonce

Desuden kan man overvåge og styre kompatible smart-hjem-produkter direkte fra TV-skærmen og styre dem med stemmen.

Mere info: lg.com/dk

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Läs också

Scroll til toppen