Search
Generic filters

Nu rammer Samsungs 8K-satsning Europa

Samsung har netop præsenteret Q950TS QLED 8K TV samt en række andre TV- og lydnyheder for europæiske journalister i Malta.

Vi har allerede set det meste på CES-messen i Las Vegas, men nu er Samsungs 2020-lineup på ved ud i de europæiske butikker. Derfor afholder den koreanske elektronikgigant netop i disse timer et stort pressearrangement, EU-Forum, i Malta, hvor der endnu engang bliver slået på tromme for de nyeste TV-modeller.

Rammeløs topmodel med 8K infinity-skærm

Øverst på podiet står selvfølgelig Samsungs lækre flagskibsmodel, Q950TS QLED 8K TV, som i praksis er rammeløst.

Den såkaldte infinity-skærm giver TV’et et skærm-til-ramme forhold på 99%.

Gennem en slank 15 mm-profil og seks indbyggede højttalere fjernes grænsen mellem TV og det omgivende miljø, og konceptet seeroplevelse får en helt ny betydning, skriver Samsung i en pressemeddelelse. Vi glæder os i hvert fald til de TV-oplevelser, vi kommer til at få, når Q950TS QLED 8K TV lander på testbænken.

Samsung Q950 bliver tilgængeligt i Europa i størrelserne 65, 75 og 85 tommer.

Hvis du kan tåle lidt ramme, tilbyder Q900 og Q800 samme billedkvalitet med størrelser fra 65 og helt op til 98 tommer!

4K er ikke glemt

Samsungs QLED 4K TV-apparater fortsætter med at være en stor del af Samsungs TV-portefølje, fortalte firmaet den samlede flok af journalister på EU-Forum.

Samsung er således klar med en 4K-produktlinje med produkterne Q60T, Q70T, Q80T, Q90T og Q95T. Modellerne vil være tilgængelige i størrelser mellem 43 og 85 tommer.

Sådan skal AI sikre den bedst mulige billedkvalitet

Som vi skrev allerede i forbindelse med CES, så har Samsung videreudviklet deres “kunstige intelligens” (AI).

Quantum Dot AI, som teknologien hedder, vil nu gøre et endnu bedre stykke arbejde med at analysere hver ramme pixel for pixel og sammenligne med en billedbank med billeder i superhøj opløsning. På den måde kan man erstatte uskarpt indhold på skærmen med skarpt indhold fra en anden kilde. Photoshop-brugere, der er vant til at bruge Clone Stamp, vil nikke genkendende til teknikken.

Blandt andre billedteknologier nævner Samsung bl.a.:

Adaptive Picture, som analyserer lysforholdene og indholdet på skærmen og sikrer en høj billedkvalitet, uanset om det er mørkt eller lyst.

Active Voice Amplifier, som eliminerer de europæiske brugers næststørste distraktion, når de ser TV, nemlig baggrundsstøj. Funktionen identificerer automatisk baggrundsstøj og øger tydeligheden i tale og dialog.

Objecting Tracking Sound+ (OTS+), som skaber en tredimensionel lydeffekt ved at kombinere flere højtalere på toppen, i siderne og i bunden af TV’et gennem dets unikke AI Algoritme. OTS+ analyserer lyden fra højtalerne og tilpasser automatisk lydniveauet til hændelsesforløbet på skærmen.

Q-Symphony, som er en implementering af en multihøjtaler. For første gang nogensinde kommer 2020’s QLED TV’er til at anvende de øvrige højtalere, selv efter at en Samsung Q-Serie Soundbar kobles til, hvilket giver en endnu rigere og fyldigere surroundsound.

Kombinér med soundbar

Samsung er også klar med en ny produktlinje af soundbars, der tilbyder større integrering mellem TV- og lydenheder. Den europæiske produktlinje af Q-Serien inkluderer Q810T, Q76T og Q66T. Gennem Samsungs Acoustic Beam-teknologi og integrerede object-based audio af Dolby Atmos og DTS:X, sikrer Q-Serien, at brugerne får lov at opleve underholdning så virkelighedstro, som om de selv var en del af indholdet, lover koreanerne.

Lifestyle TV

Der var også andre produktlanceringer på EU-Forum i Malta.

F.eks. den europæiske lancering af The Sero, det helt nye og revolutionerende Lifestyle TV, som kan roteres mellem at være horisontalt og vertikalt.

Brugerne kan spejle indhold fra deres smartphone i dets naturlige vertikale format ved simpelthen at ændre TV’ets stilling til lodret.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Chat-funktionen, der fungerer på tværs af de to apps, bliver nu officielt gjort tilgængelig for alle brugere.
  Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nu.
  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.