TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

LG lancerer Ultra-HD tv

LG lancerer verdens første 84-tommers LED-skærm med 4K opløsning.

forfatter
Publiceret 23/08/2012 - 04:48

Netop som vi troede, det var stort nok med en fin 65-tommers plasma på væggen, kommer LG`s nye topmodel. Og nej, det bliver ikke et OLED-tv….

Den 84 tommer store 84LM9600 bruger traditionel LED/LCD teknologi, men har til gengæld væsentlig skarpere billede end dagens Full HD tv.

Det nye Ultra-HD format er baseret på 4K-standarden, som allerede i dag er i brug i digitale biografer. I LG´s tilfælde betyder det hele 3840 x 2160 pixels, eller nøjagtig 4 gange så høj opløsning som dagens Full HD format (1920 x 1080)!

Den høje opløsning gør skærmen i stand til at gengive endnu flere detaljer, som er en stor fordel, når billedet skal blæses op på hele 84 tommer. Vi ved af erfaring, at dagens HD-format viser sin begrænsning, når vi kommer op i 70-80 tommers skærmdiagonal eller højere.

Foreløbig er der ikke meget videomateriale tilgængeligt, som understøtter det højopløste format. I mellemtiden må vi derfor nøjes med at opskalere Full HD-materiale for at fylde hele skærmen.

4K-skærmen fra LG har selvfølgelig også 3D, og fordi den har så mange pixels til rådighed, er den i stand til at vise 3D med passive briller og alligevel bevare full HD-opløsning. Det tror vi bliver et lækkert syn!

LG har informeret om den nye 4K-skærm tidligere, men nu er den altså klar til produktion og kan forhåndsbestilles i Sydkorea (USA og Europa senere i år). Desværre er det ikke bare opløsningen, som kan ganges med fire. 84LM9600 vil koste omkring 22.000 dollars, eller omkring 150.000 kroner herhjemme.

Alligevel er det nok en forsmag på fremtidens TV-teknologi, som vi kommer til at se nærmere på ved årets IFA-messe i Berlin næste uge. Vi kan næsten ikke vente!

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen er et luksus-TV Hvis du har en streng æstetisk sans - og vanvittig mange penge til at udleve den - kan C Seed N1 give dig et "usynligt" 165-tommers TV i stuen.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend