TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

LG lancerer Ultra-HD tv

LG lancerer verdens første 84-tommers LED-skærm med 4K opløsning.

forfatter
Publiceret 23/08/2012 - 04:48

Netop som vi troede, det var stort nok med en fin 65-tommers plasma på væggen, kommer LG`s nye topmodel. Og nej, det bliver ikke et OLED-tv….

Den 84 tommer store 84LM9600 bruger traditionel LED/LCD teknologi, men har til gengæld væsentlig skarpere billede end dagens Full HD tv.

Det nye Ultra-HD format er baseret på 4K-standarden, som allerede i dag er i brug i digitale biografer. I LG´s tilfælde betyder det hele 3840 x 2160 pixels, eller nøjagtig 4 gange så høj opløsning som dagens Full HD format (1920 x 1080)!

Den høje opløsning gør skærmen i stand til at gengive endnu flere detaljer, som er en stor fordel, når billedet skal blæses op på hele 84 tommer. Vi ved af erfaring, at dagens HD-format viser sin begrænsning, når vi kommer op i 70-80 tommers skærmdiagonal eller højere.

Foreløbig er der ikke meget videomateriale tilgængeligt, som understøtter det højopløste format. I mellemtiden må vi derfor nøjes med at opskalere Full HD-materiale for at fylde hele skærmen.

4K-skærmen fra LG har selvfølgelig også 3D, og fordi den har så mange pixels til rådighed, er den i stand til at vise 3D med passive briller og alligevel bevare full HD-opløsning. Det tror vi bliver et lækkert syn!

LG har informeret om den nye 4K-skærm tidligere, men nu er den altså klar til produktion og kan forhåndsbestilles i Sydkorea (USA og Europa senere i år). Desværre er det ikke bare opløsningen, som kan ganges med fire. 84LM9600 vil koste omkring 22.000 dollars, eller omkring 150.000 kroner herhjemme.

Alligevel er det nok en forsmag på fremtidens TV-teknologi, som vi kommer til at se nærmere på ved årets IFA-messe i Berlin næste uge. Vi kan næsten ikke vente!

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend