TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

LG klar med første 55” OLED TV

Cirka 67.000 kroner. Så meget kommer LG's første OLED-TV på 55” til at koste, når det lander i butikkerne i andet halvår af 2012.

forfatter
Publiceret 24/05/2012 - 00:32

Der blev ikke sparet på noget, da LG i aftes skulle præsentere sit helt nye OLED-TV på 55” for den europæiske presse. Arrangementet foregik i Monaco tæt på Côte d’Azur, helt præcis i koncertsalen Salle des Etoiles, og LG havde inviteret både racerkørere, tryllekunstnere og sågar filminstruktøren Jean-Jacques Annaud (kendt for film som Bjørnen, Rosens Navn og Syv År i Tibet) til at lovprise firmaets nye OLED-produkt. Der blev ikke lagt skjul på, at her mener LG at have udviklet et nyt flagskibsprodukt, som skal gøre firmaet markedsledende i mange år frem.

Det nye TV, som får navnet 55EM9600, kommer i butikkerne i andet halvår af 2012 til en cirkapris på EUR 9.000 svarende til 67.000 danske kroner. LG er godt klar over, at det næppe er et greb i lommen for ret mange, og regner da også højst med at sælge 2.000 styk i alt i hele Norden.

De få, der alligevel finder eller har midlerne til at investere i det nye super-fjernsyn, får til gengæld noget for pengene. 55EM9600 er blot 4,4 mm tyndt og vejer 10 kilo. Den relativt beskedne vægt skyldes, at TV’ets ramme samt beklædning er fremstillet af kulfiber – det samme lette, men stærke materiale, som for eksempel bruges i fremstillingen af racerbiler. Måske var det derfor, at LG timede præsentationen med det store, årlige Formel 1 Grand Prix i Monaco.55EM9600 kommer selvfølgelig til at kunne vise såvel 2D som 3D – LG’s passive Cinema 3D-teknologi – og får en responstid på imponerende 0,02 ms. Det leveres med LG’s Magic Remote fjernbetjening.

WRGB OLED
LG’s OLED-fjernsyn benytter en særlig 4-farvepixel-teknologi, som er baseret på, at en hvid subpixel er blevet tilføjet til de tre traditionelle farver, RBG. Dette system kaldes WRGB OLED, hvor tilsætningen af den fjerde farvepixel ifølge LG giver kraftigere lysstyrke og de hidtil mest nøjagtige farver.

En smule luft
De første medier skrev allerede om lanceringen, mens den løb af stablen, mens vi andre, der faktisk var til stede i Monaco, pænt måtte spise op og traske tilbage til hotellet, før vi kunne fortælle historien. Men i visse af de tidlige net-nyheder (ingen nævnt, ingen glemt) florerer billeder af LG’s OLED-TV, hvor stikkene til USB, HDMI og så videre sidder i foden. Under præsentationen for de nordiske journalister, som var i sikre hænder hos LG’s nordiske marketing manager, Thomas Wering, fik vi imidlertid at vide, at den model, der med al sandsynlighed kommer på det nordiske marked, bliver beregnet til at montere på væggen.

Med en tykkelse på kun godt 4 millimeter kunne man så tro, at OLED-TV’et kan komme til at se ud, som om det var malet på tapetet hjemme i stuen, men stikkene skal jo sidde et sted, og hvis de ikke kan sidde i foden, så bliver det desværre bag på panelet, som på modellen til væg-montering derfor har fået følgeskab af en lille blok med en tykkelse på godt 0,5 cm. Ergo kommer det ikke til at kunne lade sig gøre at væg-montere TV’et uden en smule luft mellem panel og væg, hvilket kan anes på billedet herunder. Synd og skam, når nu ellers TV’et er så tyndt!Som at være der selv
Men ellers er vores førstehåndsindtryk af TV’et meget positivt. Her er der tale om livagtige farver med en hidtil uset klarhed og om et billede, som kan betragtes fra en hvilken som helst vinkel. Her må ord komme til kort, så forhåbentlig kan nedenstående video give et mere nøjagtigt indtryk.

LG regner med at lancere OLED-TV’et i flere størrelser til næste år, men om der bliver tale om mindre eller større skærme end 55”, kunne vi ikke få bekræftet. Vi tester naturligvis 55EM9600 så hurtigt som muligt, men regn ikke med at det sker før til efteråret.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend