Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

LG klar med første 55” OLED TV

Cirka 67.000 kroner. Så meget kommer LG's første OLED-TV på 55” til at koste, når det lander i butikkerne i andet halvår af 2012.

Skrevet af / 24/05/2012 - 00:32
LG klar med første 55” OLED TV

Der blev ikke sparet på noget, da LG i aftes skulle præsentere sit helt nye OLED-TV på 55” for den europæiske presse. Arrangementet foregik i Monaco tæt på Côte d’Azur, helt præcis i koncertsalen Salle des Etoiles, og LG havde inviteret både racerkørere, tryllekunstnere og sågar filminstruktøren Jean-Jacques Annaud (kendt for film som Bjørnen, Rosens Navn og Syv År i Tibet) til at lovprise firmaets nye OLED-produkt. Der blev ikke lagt skjul på, at her mener LG at have udviklet et nyt flagskibsprodukt, som skal gøre firmaet markedsledende i mange år frem.

Det nye TV, som får navnet 55EM9600, kommer i butikkerne i andet halvår af 2012 til en cirkapris på EUR 9.000 svarende til 67.000 danske kroner. LG er godt klar over, at det næppe er et greb i lommen for ret mange, og regner da også højst med at sælge 2.000 styk i alt i hele Norden.

De få, der alligevel finder eller har midlerne til at investere i det nye super-fjernsyn, får til gengæld noget for pengene. 55EM9600 er blot 4,4 mm tyndt og vejer 10 kilo. Den relativt beskedne vægt skyldes, at TV’ets ramme samt beklædning er fremstillet af kulfiber – det samme lette, men stærke materiale, som for eksempel bruges i fremstillingen af racerbiler. Måske var det derfor, at LG timede præsentationen med det store, årlige Formel 1 Grand Prix i Monaco.55EM9600 kommer selvfølgelig til at kunne vise såvel 2D som 3D – LG’s passive Cinema 3D-teknologi – og får en responstid på imponerende 0,02 ms. Det leveres med LG’s Magic Remote fjernbetjening.

WRGB OLED
LG’s OLED-fjernsyn benytter en særlig 4-farvepixel-teknologi, som er baseret på, at en hvid subpixel er blevet tilføjet til de tre traditionelle farver, RBG. Dette system kaldes WRGB OLED, hvor tilsætningen af den fjerde farvepixel ifølge LG giver kraftigere lysstyrke og de hidtil mest nøjagtige farver.

En smule luft
De første medier skrev allerede om lanceringen, mens den løb af stablen, mens vi andre, der faktisk var til stede i Monaco, pænt måtte spise op og traske tilbage til hotellet, før vi kunne fortælle historien. Men i visse af de tidlige net-nyheder (ingen nævnt, ingen glemt) florerer billeder af LG’s OLED-TV, hvor stikkene til USB, HDMI og så videre sidder i foden. Under præsentationen for de nordiske journalister, som var i sikre hænder hos LG’s nordiske marketing manager, Thomas Wering, fik vi imidlertid at vide, at den model, der med al sandsynlighed kommer på det nordiske marked, bliver beregnet til at montere på væggen.

Med en tykkelse på kun godt 4 millimeter kunne man så tro, at OLED-TV’et kan komme til at se ud, som om det var malet på tapetet hjemme i stuen, men stikkene skal jo sidde et sted, og hvis de ikke kan sidde i foden, så bliver det desværre bag på panelet, som på modellen til væg-montering derfor har fået følgeskab af en lille blok med en tykkelse på godt 0,5 cm. Ergo kommer det ikke til at kunne lade sig gøre at væg-montere TV’et uden en smule luft mellem panel og væg, hvilket kan anes på billedet herunder. Synd og skam, når nu ellers TV’et er så tyndt!Som at være der selv
Men ellers er vores førstehåndsindtryk af TV’et meget positivt. Her er der tale om livagtige farver med en hidtil uset klarhed og om et billede, som kan betragtes fra en hvilken som helst vinkel. Her må ord komme til kort, så forhåbentlig kan nedenstående video give et mere nøjagtigt indtryk.

LG regner med at lancere OLED-TV’et i flere størrelser til næste år, men om der bliver tale om mindre eller større skærme end 55”, kunne vi ikke få bekræftet. Vi tester naturligvis 55EM9600 så hurtigt som muligt, men regn ikke med at det sker før til efteråret.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top