Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Japan starter forsøg med 4K-transmission

Verdens første testtransmissioner med super-højtopløst tv via satellit.

Skrevet af / 16/06/2014 - 09:42
Japan starter forsøg med 4K-transmission

Et konsortium af japanske producenter, tv-stationer og kommunikationsbureauer lancerer nu verdens første testudsendelse af 4K-programmer via satellit til private husstande.

Sky Perfect JSAT Corporation vil transmittere 4K-indhold på sin Channel 4K seks timer om dagen, og prøvetjenesten er gratis for japanske husholdninger. Altså for de, som er heldige nok til at kunne få fat på en kompatibel tv-modtager. Det forventes nemlig ikke, at andre end elektronikforhandlere og enkelte andre udvalgte steder vil kunne få adgang til det nødvendige udstyr.

Sky Perfect JSAT har dog planer om at lancere en betalingstjeneste med tv-indhold i 4K-opløsning allerede til næste forår.

Således ser det ud til, at vi langsomt, men sikkert vil få 4K-materiale at vise frem på vore flotte, dyre, ultramoderne 4K-tv, som indtil nu blot har samlet støv på hæderspladsen i stuen. Netflix har allerede skudt ballet i gang med hele anden sæson af House of Cards i 4K. Også udvalgte kampe i fodbold-VM vil blive optaget i 4K Ultra HD, som et led i produktionen af den officielle VM-film. 4K Ultra HD har med sine 3.840 x 2.160 piksler fire ganger oppløsningen til 1080p Full HD.

Kilde: What HiFi

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top