Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

Nyhed

IFA 2023: Sharp Aquos XLED 75GV9000

MiniLED med 144 Hz og Dolby Vision IQ.

Skrevet af / 04/09/2023 - 15:06
IFA 2023: Sharp Aquos XLED 75GV9000

Denne her kommer du ikke til at se før næste år. Der planlægger Sharp nemlig at lancere en række nye tv-modeller, og dette vil være det foreløbige flagskib. Sharp har været lidt fraværende på det europæiske marked, men er store i hjemlandet Japan og i Nordamerika.

TV-modellerne spænder fra 30 tommer til 75 tommer, og de laver også 8K-modeller, men de sælges i øjeblikket kun i Japan.

Men du vil kunne finde denne på butikshylderne til foråret 2024.

Modellen på billedet har allerede vundet en designpris, og netop dette eksemplar er en prototype på det, der bliver den europæiske version.

(Foto: Lasse Svendsen)

Ud over en fjernbetjening med solcelleopladning får du en 75-tommer skærm med miniLED og 2.000 dæmpningszoner. Den er fyldt med Sharps top-of-the-line TV-teknologi og har Dolby Vision IQ, som er en adaptiv HDR-variant, der tilpasser sig lyset i rummet.

Sharp siger, at 75GV9000 vil have et 2.1.2-kanals lydsystem med Dolby Atmos-lyd og højdekanaler. Det vil også have sin egen 144 Hz gaming-tilstand. Eller Aquos Smooth Motion, som de kalder det.

(Foto: Lasse Svendsen)

TV’et kører på Google TV-platformen og understøtter også Chromecast, dts:X og Virtual:X 3D-lyd.

Sharp siger også, at den vil være udstyret med deres Aquos IQ UltraClear-billedbehandling, som bruger kunstig intelligens til at optimere billedet til indholdet.

(Foto: Lasse Svendsen)

De planlægger også at lancere en enklere version kaldet GU8000, med 144 Hz, i størrelserne 75 og 65 tommer, men med et miniLED-panel med 500 dæmpningszoner og Dolby Vision IQ.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CES 2024: Hele 33 innovationspriser går til LG

Her er de TV'er vi fandt på tilbud under Cyber Monday

Hisense hæver barren med nyt flagskibs-TV

Black Week: Helt vilde tilbud, eller?

Nyt 98" Samsung-TV kommer til Danmark

TIME: LG's trådløse OLED kan ændre vores liv

Avanceret nanoteknologi som gav bedre TV-billede vandt Nobelprisen

Nu er det her

Fra helt lille til kolossal: TCL MQLED80

Snart i butikkerne: Hisense 100" U7KQ

Er et trådløst OLED-TV så meget værd?

Mere sofistikeret kunst til The Frame

0
Scroll to Top