Huawei lancerer deres første smart-TV

Kinesiske Huawei er kendt for avancerede og prisgunstige mobiltelefoner. Nu vil de indtage din stue med deres første smart-TV!
Annonce
Annonce
forfatter

OPDATERET 24. september kl. 10:34

Under lanceringen af den nye smartphone-serie Mate 30 trak Huawei-chef Richard Yu endnu et produkt op af hatten: Huawei Vision bliver den kinesiske producents første TV. Men TV-delen er kun én af dets funktioner, siger Richard Yu. Egentlig er det mere en smartphone eller smart-højttaler med en ekstrastor skærm!

Det nye TV har bl.a. 4K-opløsning (3840 x 2160 pixel), indbygget “AI Eye” webcam, 5.1 lydgengivelse, touch-fjernbetjening og stemmestyring. Det skal også kunne fungere som kontrolcenter i et smart-hjem fuld af IoT-produkter (Internet of Things) – ud over tæt integration med Huaweis egne mobiler.

Basis for det hele er Harmony OS, som er Huaweis egenudviklede operativsystem og brugerflade.

(Foto: Lyd & Billede)

Indbygget AI-webcam

En særlig finesse ved Huawei Vision er det indbyggede AI Eye-kamera oven på TV’et. Ud over oplagte brugsområder som videosamtaler skal det også kunne bidrage med anden funktionalitet såsom ansigtsgenkendelse, bevægelsessensor og lignende.

Fjernbetjeningen er fuld af smarte moderne detaljer som touch-panel og Bluetooth. Den kan også lades op ved hjælp af USB-C. Og så har den en funktion, som Huawei kalder One Hop Projection, der lynhurtigt forbinder mobilen og TV’et, så du kan dele indhold mellem skærmene.

(Foto: Lyd & Billede)

Huawei Vision kommer i første omgang i 65 og 75 tommers versioner, men der er planer om flere størrelser (55 og 85 tommer), ifølge Huawei.

Det er i skrivende stund usikkert, om og hvornår Huawei Vision kommer til Norden, og hvad priserne i så fald bliver. Men Lyd & Billede er på sagen!

OPDATERET 24. september kl. 10:34: Huawei bekræfter nu overfor Lyd & Billede, at Huawei Vision bliver lanceret på det danske marked i 2020. Og der kommer flere modeller!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Vil du have ægte 8K-opløsning uden at betale en formue? Så kan Samsung Q700T være den rette medicin.
Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
LG’s og Sonys nye topmodeller er propfulde af funktioner og ny teknologi. Men hvilket af disse 8K-TV’er har den allerbedste billedkvalitet? Vi tester!
Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
LG Display tilbyder flere nye OLED-skærmstørrelser i 2021, deriblandt en længe ventet 42-tommer. Spørgsmålet er, hvilken af TV-producenterne der først bider på.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.