Hotte tv-nyheder fra Panasonic

Her er sidste nyt om Panasonics tv-modeller for 2016.

Foto: Panasonic

Panasonic kan se tilbage på en række meget roste og prisbelønnede tv’er. Årets modeludvalg er blevet opgraderet til at udnytte de seneste innovationer på billedfronten, nærmere bestemt 4K-opløsning i HDR-kvalitet.

Foto: Panasonic

HDR (High Dynamic Range) er et begreb, du kommer til at høre en masse om i 2016. Det er en videreudvikling af den nuværende Ultra-HD-video-standard, hvor man bibeholder opløsningen (3.840 x 2.160 pixels), men udvider antallet af farvenuancer og gråtoner, hvilket giver en reel opgradering af kontrast og lysstyrke – i en sådan grad, at du kan blive blændet! Vi taler om topmoderne videoteknologi, som vil være en del af den nye Ultra HD Blu-ray-standard, og som på sigt også vil blive brugt af streamingtjenester som YouTube, Netflix og Amazon.

Vi så de første tilløb til teknikken allerede i 2014-2015, men i år er kravene til HDR-kompatible tv blevet formaliseret, og der vil komme flere tv-modeller, der understøtter HDR. Panasonic bruger teknikken i flere af sine nye 2016-modeller.

Fra LCD til OLED – og ​​tilbage igen
Trofaste læsere vil sikkert erindre, at Panasonic flirtede med OLED-teknologi tilbage i 2015. Flagskibet Viera TX-65CZ950 leverede billeder i referenceklasse, men prisen var desværre også i særklasse!

Interessant nok har Panasonic nu valgt at vende tilbage til LCD-teknologien på dette års topmodel, Viera 65DX900. Grunden til dette kan være, at de ønsker at være i stand til at gengive HDR-video med fuld lysstyrke (1.000+ nits), og måske samtidig at presse prisen ned på et mere behageligt niveau. Det nytter jo ikke noget at have det bedste tv, hvis ingen køber det!

DX900

Panasonic TX-65DX900. Foto: Panasonic

Den nye LCD-topmodel DX900 bruger en helt ny og finmasket “honeycomb” LED-baggrundsbelysning. Lysdiooderne bag panelet er opdelt i 500 individuelle zoner på en måde, der reducerer krydsbelysning fra fra zone til zone. Dette skulle reducere den typiske glorieeffekt, vi forbinder med bagbelyste LED-skærme. Lysstyrken er ekstra høj, og farvespektret er bredt, takket være et 10-bits billedpanel med hvid fosforteknik.

DX900’s bagbelysning er opdelt i afgrænsede zoner for at forhindre lysblødning. Foto: Panasonic

DX900 er i stand til at levere mere end 1.100 nits lysstyrke, og ikke nok med det: Panasonic hævder, at det vil opretholde denne lysstyrke over et større skærmareal end andre producenter. DX900 er faktisk en af ​​de første officielt godkendte “Ultra HD premium-tv”-modeller klar til visning af HDR-videoindhold. Ligesom tidligere topmodeller er den også THX-certificeret.

Vi fik et smugkig på Panasonics nye flagskib under CES i Las Vegas og blev imponerede af, hvad vi så.

Viera DX900 kommer i 58 “og 65”. Men Panasonic har givetvis mere i ærmet i det kommende tv-år.

DX800

Panasonic TX-58DX800E. Foto: Panasonic

800-serien fra Panasonic er som hidtil en højt specificeret serie, der på flere punkter kan sammenlignes med topmodellerne. Undtagelsen ligger i billedpanelet, hvor dyr LED-baggrundsbelysning erstattes af en enklere kant-LED-variant. DX800 er derfor ikke i stand til at levere lige så høj kontrast og sortniveau, men er stadig et THX-godkendt, HDR-kompatibelt tv med opjusteret lysstyrke i forhold til standardmodellerne. Som man kan se, adskiller DX800 sig også i design, med soundbar, som nærmest svæver under skærmen.
DX800 kommer i 58 “og 50”.

DX780

Panasonic TX-65DX780. Foto: Panasonic

Viera DX780 er en ny mellemklassemodel, som kombinerer en række af egenskaberne i DX800 med et mere traditionelt design. Herunder et Super Bright Panel med øget lysstyrke. Leveres i 65″, 58″ og 50″.

DX700
Her er efterfølgeren til sidste års økonomiske og prisbelønnede modelserie. DX700-serien byder på et opgraderet billedpanel med bredere farveområde (10 bit) og kant-LED-teknik med forbedret lokal dimming.
DX700 kommer i 58 “, 50″ og 40”.

Lyd & Billede deltager Panasonic Convention denne uge, og bringer flere opdateringer derfra.

Les videre
Exit mobile version