TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Her er Philips’ OLED-TV’er for 2021

Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!

forfatter
Opdateret: 16/06/2021 - 18:43 // Først publiceret: 21.01.21

Opdateret …

Philips har tidligere haft stor succes med deres OLED-TV’er med Ambilight-belysning, deriblandt modellerne OLED805 og OLED935, som vi har testet med gode resultater. Det kommer derfor ikke som nogen stor overraskelse, at de også fortsætter dette koncept i år. I løbet af første halvdel af 2021 kommer de nye modeller OLED806 og OLED856, som bl.a. kan prale af 5. generation af P5 AI-processoren og udvidet HDMI 2.1-funktionalitet.

De nye TV-modeller vil fortsat have et europæisk design med naturlige materialer som læder, metal og stof samt firesidet Ambilight og ikke mindst Android smart-TV. En anden godbid er, at Philips nu tilbyder et bredere udvalg af størrelser, fra 48 og helt op til 77 tommer!

Philips OLED 806/856

Philips’ “budgetvenlige” OLED-TV’er i 800-serien kan bl.a. nyde godt af den nyeste P5-videoprocessor. Den tilføjer en ny filmgenkendelsestilstand til de eksisterende fem AI-kategorier med smart billedprocessering og bruger TV’ets lyssensor til at sikre, at både SDR- og HDR-indhold gengives med optimal kontrast i forhold til omgivelserne.

Philips lægger som før vægt på bred formatunderstøttelse: Ud over Dolby Vision, HLG, HDR10 og HDR10+ understøtter 806/856 også den nye HDR10+ Adaptive-standard, der kombinerer HDR10+’s dynamiske metadata med realtidsinformation om det omgivende lys, så lysstyrken automatisk optimeres til visningsmiljøet.

En anden vigtig nyhed er, at 806/856-modellerne udnytter Philips’ anti-indbrændings-teknologi, der er designet til specifikt at beskytte OLED-skærme. Denne løsning overvåger billedet og kan reducere lysstyrken i lokale partier (f.eks. kanallogoer) for at undgå indbrænding.

DESIGNFORSKELLE: Både OLED806 og OLED856 har et tyndt design med en udvendig metalramme og firesidet Ambilight. Forskellen er, at OLED806 har to metalfødder, mens OLED856 har én T-formet fod i mørk chrom. Begge har en lav profil for at give indtryk af, at TV’erne svæver over bordpladen. (Foto: Philips)

Understøtter HDMI 2.1

Den måske vigtigste opdatering er dog, at Philips’ 2021-modeller får understøttelse af HDMI 2.1 – inklusive topmoderne gaming-funktioner, som har været savnet på 2020-modellerne. HDMI 2.1-funktionen inkluderer eARC lydretur, VRR (Variable Refresh Rate) for 4K fra 48 til 120 Hz med en båndbredde på op til 48 Gbit/s (444, 12 bit).

Philips understøtter nu også FreeSync Premium Pro og får en særlig Auto Game-indstilling. Det gør det nemt at bruge Philips-skærmene med PlayStation 5 og Xbox Series X!

Læs også Nyt TV til PS5 og Xbox Series X Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!

Hvad med lyden?

Philips plejer at udstyre deres bedste OLED-skærme med lyd fra Bowers & Wilkins, men på de mere prisbevidste 806/856-modeller nøjes de med intern lyd. De nye OLED-TV’er vil dog have et kraftigt 50 watt 2.1-lydsystem med en bagudvendt bas-enhed understøttet af fire slavebasser.

Med HDMI eARC er det let at tilslutte en separat soundbar. TV’erne har også trådløs tilslutning med DTS Play-Fi for brugervenlig højopløst lyd i flere rum.

Android TV

Smart-forpligtelserne håndteres af den nyeste version af Android TV, der tilbyder en ny intuitiv brugerflade, som både har indbygget Google Assistant – via tryk og tal-funktionen på fjernbetjeningen – og fungerer sammen med Alexa.

Fjernbetjeningen har bagbelyste taster og er pakket i læder fra den skotske læderspecialist Muirhead.

Philips OLED706

Ud over OLED806/856 sender Philips også et andet, billigere OLED-TV i handelen. Philips OLED706 er en basismodel med et lidt enklere OLED-panel end sine storebrødre, og det må klare sig med tresidet Ambilight mod firesidet på storebrødrene. Fjernbetjeningen har heller ikke indbygget Google-mikrofon. Derimod kan det stadig prale af HDMI 2.1, 120 Hz og brugerfladen Android 10.

ph2 ph1
<
>
Designskitse af Philips OLED986. (Foto: Philips/iF Design Awards)

Philips OLED936 og OLED986

Ud over ovennævnte modeller har Philips også nogle nye modeller på vej i high-end-klassen: De kommende topmodeller OLED936 og OLED986 overtager stafetten fra OLED935 og OLED984, som vi tidligere har testet. Her kender vi ikke alle de tekniske detaljer endnu – modellerne lanceres først til efteråret – men vi regner med, at de får de seneste opdateringer med HDMI 2.1 samt Dolby Atmos-lydsystemer i samarbejde med Bowers & Wilkins.

Priser og tilgængelighed

Philips OLED706 er tilgængeligt nu i 55 og 65 tommers størrelse, mens OLED806- og OLED856-serien kommer i løbet af juli i skærmstørrelserne 48, 55 og 65 tommer for OLED806 samt 55 og 65 tommer for OLED856. Det større 77 tommers OLED806 forventes derimod først til efteråret ifølge kilder, som Lyd & Billede har talt med.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend