Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

Nyhed

Her er forårets TV-nyheder fra TCL

TCL er kendt for deres prisgunstige TV’er. Nu lancerer de to nye modelserier med QLED-teknologi!

Skrevet af / 07/05/2020 - 17:14
Her er forårets TV-nyheder fra TCL

Kinesiske TCL er en af verdens største TV-producenter, og herhjemme har de markeret sig som en udfordrer til bl.a. LG og Samsung med deres prisgunstige LCD-skærme med Android. Firmaet har flere spændende 2020-modeller på vej, heriblandt nogle, der er skræddersyet til det nordiske marked.

 

TCL C81 og QLED800

Under en live-stream til europæisk presse torsdag præsenterede TCL’s produktchef, Marek Maciejewski, de nye modeller C81 og QLED800, som begge er LCD-skærme med QLED-teknologi. QLED er en teknik, som vi har god erfaring med fra Samsungs dyrere TV’er, der anvender et farvefilter med Quantum Dots (kvanteprikker) til at udvide og forbedre farvegengivelsen – såkaldt farvevolumen.

C81-serien (Edge LED – kant-LED-belysning) er den højest specificerede model af de to. Den kommer i 75, 65 og 55 tommer og har indbygget Onkyo-soundbar, Dolby Atmos-dekodning, Android 9 og Google Assistant stemmestyring.

QLED 800 (Direct LED) er en skræddersyet model til de nordiske markeder. Den kommer i størrelserne 65, 55 og 50 tommer. QLED800 er udstyret med Motion Clarity Pro bevægelsesudjævning, der skaber det bedst mulige flow i billedet på højopløste sportsudsendelser såvel som fartfyldte spil.

TCL C81. (Foto: TCL)

Android TV

TCL har haft stor succes med deres Android-baserede TV’er, så det er ikke nogen stor overraskelse, at de kommende TCL-modeller også vil være Android-baserede. Det nyeste Android-operativsystem er indbygget i begge serier – med en bred vifte af underholdnings-apps samt Google Home og Google Assistant stemmestyring, Chromecast og Alexa-kompatibilitet.

De første 2020-modeller har version 9 ved lanceringen, men en opgradering til Android 10 loves i løbet af året.

Produktchef Marek Maciejewski var omhyggelig med at påpege, at Android-brugerfladen er det eneste system, der jævnligt får opdateringer, også til ældre, eksisterende modeller. Android er mest fremtidskompatibelt, hævder Maciejewski, og det vil TCL udnytte ved at lancere flere nye funktioner og tjenester i løbet af 2020 og 2021.

Vi bliver bl.a. lovet, at TCL’s TV’er får den nye Disney+ streaming-tjeneste, når den kommer til Norden senere på året. Desuden får TCL-skærmene adgang til professionel kalibrering via CalMAN AutoCal, der automatisk kalibrerer og optimerer billedet ved hjælp af PC og måleudstyr.

Understøtter vigtige HDR-formater

De nye TCL-skærme udmærker sig ved bred HDR-understøttelse. Både C81 og QLED800 understøtter såvel Dolby Vision som HDR10+, både via HDMI-indgangene og online-streaming. Det betyder, at man kan se HDR-indhold fra Netflix og Amazon Prime i den bedste tilgængelige kvalitet – med dynamiske metadata, der justerer kontrasten fra scene til scene.

Her kan TCL have en fordel i forhold til f.eks. Samsung, som endnu ikke har implementeret Dolby Vision på deres QLED-TV’er.

TCL QLED800. (Foto: TCL)

Slankt design

De nye modeller har et slankt design med ultratyndt eksteriør i premium-metal, som garanterer elegance og holdbarhed. Desuden har de største QLED800-modeller justérbart stativ, der gør det muligt for et storskærms-TV at smelte ind i hjemmet på sofistikeret vis.

“En QLED-spiller, man skal regne med”

“Knivskarp kontrast, dybt sortniveau, autentiske farver og fantastisk lyd er alt sammen vigtige faktorer i dag,” siger Johan Huss, der er country manager i TCL Nordics, i dagens pressemeddelelse.

“Jeg er glad og stolt over, at vi i TCL kan bruge vores position til at tilbyde markedet topspecificerede produkter, hvilket er særlig vigtigt på et teknologikyndigt marked som de nordiske lande. Samtidig formår vi at lægge os på meget rimelige priser – en kombination, der ellers ofte er for god til at være sand. Men her tør vi skille os ud og konstatere, at vi er en QLED-spiller, man skal regne med,” fortsætter Johan.

De nye TCL-modeller kommer til salg i Norden fra maj.

Specifikationer kort

(Foto: TCL)

TCL C81

• Quantum Dot-teknologi
• Dolby Vision og Dolby Atmos
• HDR 10+
• Motion Clarity Supreme 100 Hz skærm (gælder 75″ og 65″)
• Onkyo Audio
• Stemmestyring via far field
• Seneste Android-operativsystem
• Fuldskærmsdesign

Danske priser:

TCL 55C815: 7.990 kr.
TCL 65C815: 9.990 kr.
TCL 75C815: 12.990 kr.

(Foto: TCL)

TCL QLED800

• Quantum Dot-teknologi
• Dolby Vision og Dolby Atmos
• HDR 10+
• Motion Clarity Pro
• Stemmestyring via far field
• Seneste Android-operativsystem
• Fuldskærmsdesign
• Justérbart stativ (gælder 55″ og 65″)

Danske priser:

TCL 50QLED800: 5.990 kr.
TCL 55QLED800: 6.990 kr.
TCL 65QLED800: 8.990 kr.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er TCL's nye topmodeller

CES 2024: Hele 33 innovationspriser går til LG

Her er de TV'er vi fandt på tilbud under Cyber Monday

Hisense hæver barren med nyt flagskibs-TV

Black Week: Helt vilde tilbud, eller?

Nyt 98" Samsung-TV kommer til Danmark

TIME: LG's trådløse OLED kan ændre vores liv

Avanceret nanoteknologi som gav bedre TV-billede vandt Nobelprisen

Nu er det her

Fra helt lille til kolossal: TCL MQLED80

Snart i butikkerne: Hisense 100" U7KQ

Er et trådløst OLED-TV så meget værd?

0
Scroll to Top