Hi-Fi

Sparekniven svinges langt hårdere end først forventet i Fona. Nu ser det ud til, at kun otte ud af 56 butikker får lov at overleve. Måske.
forfatter

I begyndelsen af februar måtte den engang så hæderkronede radioforretningskæde gå i rekonstruktion. Og d. 26. februar var meldingen fra kuratoren, at 25 ud af 56 butikker måtte lukkes for at gøre kæden spiselig for en køber i løbet af det næste halve år. Og at 300 ud af 975 ansatte ville blive afskediget.

Men den slankede kæde var åbenbart stadig en for stor og tung mundfund – og ikke den lækkerbisken, som det var meningen. Derfor sadler Fonas ledelse nu om: Nu er det planen, at kun otte af 56 butikker skal føres videre. Det betyder, at yderligere 280 ansatte i dag har fået besked pr. mail om, at de er fyret.

Vi må konstatere, at planen var for ambitiøs. Derfor sigter vi nu mod, at kun otte butikker skal videreføres,” siger kurator Ole Borch fra advokatfirmaet Bech-Bruun til Finans.

Af de otte butikker, der ser ud til at klare skærene, hvis en køber vel at mærke kan findes i tide, ligger de fem i selve København. De øvrige tre er henholdsvis i Lyngby Storcenter, Rødovre Centrum og på Nytorv i Aalborg. Men Odense og Aarhus må fremover klare sig uden Fonabutikker.

Fona ejes dels af familien Kjær (60%) og dels af den norske Elgiganten (40%).

Kilde: Finans
A
rtikelfoto: Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.