Search
Generic filters

Fjernsynet skal være kæmpestort

De største skærme sælger bedre, siger Philips. Det er den høje opløsning, der trækker.

Store fjernsyn plejer at være forbeholdt de, der har en stor stue med langt til skærmen. Men når opløsningen bliver høj, kan man godt nyde det store billede på kort afstand. Det kan måles i form af, at et stigende antal nordiske forbrugere køber fladskærme fra 65 tommer og opefter.

Vi har konstateret, at flere og flere forbrugere går efter en ekstraordinær oplevelse foran TV’et. Takket være den høje UHD-opløsning og avanceret billedteknologi, bliver billedkvaliteten på skærmen ekstrem god, og derfor giver det ekstra mening at opgradere dit fjernsyn til en større størrelse.

Sådan siger Nordic Business Manager Jan Hollendsted i en pressemeddelelse fra TP Vision, som står bag Philips TV.

Med Ultra HD er der flere pixels på skærmen og derfor er billedkvaliteten mange gange bedre i UHD end i Full HD,” siger Jan Hollendsted.

Den amerikanske brancheforening Consumer Technology Association, CTA, som er kendt for sine ret præcise prognoser, forventer, at 13 millioner Ultra HD TV bliver sendt på markedet i 2016. Det er en stigning på 83 % i forhold til 2015. Og det er kun starten på Ultra HD-æraen.

Læs også: Sådan får du plads til det store tv

Artikelfoto: Philips Ambilux 8901 har med sine 65″ en stadig mere normal skærmstørrelse. Skal man nyde den høje opløsning i længere tid, er det dog en god ide at dreje sofaen, så man kan se fjernsynet uden at vride ryggen af led.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.