TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Fjernbetjeningens opfinder er død

Du kender ham ikke, men Eugene Polly opfandt en gadget, du har brugt stort set hver eneste dag hele livet.

forfatter
Publiceret 25/05/2012 - 09:37

Eugene Polly arbejdede for Zenith Electronics, hvor han startede på lageret og arbejdede sig op til reservedele og producerede virksomhedens første katalog. Han flyttede senere til udviklingsafdelingen, hvor han blandt andet arbejdede med radarudrustning til det amerikanske forsvar under Anden Verdenskrig.Mest kendt er han dog for i 1955 at have opfundet den første trådløse fjernbetjening Flash-Matic. Ved hjælp fra en lyskilde og fotoceller i skærmen, kunne man tænde og slukke tv-apparatet samt skifte kanal. I 1996 fik han, sammen med kollegaen Robert Adler, en Emmy for arbejdet med fjernbetjeningen.

Han arbejdede også på bilradioer med knapper samt bidrog til laserdiscen, en forgænger til DVD´en.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend