TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Beosound Theatre: Bang & Olufsen går all in med ny soundbar

B&O's hidtil sejeste soundbar understøtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og den er skræddersyet til LG's OLED fjernsynsmodeller.

forfatter
Publiceret 31/08/2022 - 18:50

Bang & Olufsen er kendt for sine innovative lydløsninger, og nu har det danske firma udklækket en soundbar, der er lidt ud over det sædvanlige. Nyheden hedder Beosound Theatre og blev afsløret i Berlin, sideløbende med IFA-messen, der også starter i denne uge.

Lyd & Billede er på pletten og håber at kunne bibringe læserne nogle lytteindtryk lidt efter lidt. Men først en hurtig introduktion!

Beosound Theatre

Beosound Theatre er en ny soundbar i high end-klassen, og lydteknikerne hos B&O har efter sigende har brugt flere år på at udvikle den. Den kan placeres fritstående på et bord eller monteres på en væg. Alternativt – og i vanlig B&O-stil – kan den også sættes sammen med selve fjernsynet.

Designet forlyder at være inspireret af sejlbåde, og soundbaren leveres i forskellige typer finish af aluminium (sølv, guld eller matsort anodiseret), beklædt med enten stof eller trælameller fortil.

B&O har udviklet et separat beslag, der gør det muligt at montere soundbaren på et bord eller en væg sammen med TV’et. Alternativt findes der også en separat motoriseret gulvsokkel. Kabler holdes skjult, med separat plads til Apple TV og lignende.

Beosound Theatre 0006 Sound And Vision For Your Home
Beosound Theatre, her fremvist på motoriseret gulvsokkel og med OLED-TV. (Foto: Bang & Olufsen)

I princippet skulle Beosound Theatre kunne fungere med ethvert TV, men det er ikke lagt skjul på, at det er specialdesignet til LG’s 2022 OLED-modeller (C2, G2 og Z2-serierne), som også kan styres via Beoremote One-fjernbetjeningen. B&O vil også tilbyde samlede pakker med soundbar og TV fra sine forhandlere.

Hvis konceptet lyder bekendt, skyldes det, at B&O tidligere har tilbudt lignende løsninger – blandt andet er tv-modellerne Beovision Eclipse og Beovision Horizon bygget op omkring OLED-tv fra LG. Men med Beosound Theatre loves der markant svulstigere lyd!

7.1.4 kanaler med Dolby Atmos

B&O har lagt mange kræfter i denne overdådige soundbar. Beosound Theatre bruger en såkaldt 7.1.4-konfiguration, med dedikerede højttalere til venstre/højre-front, centerkanal og surround, plus højdekanaler til Dolby Atmos. I alt taler vi om 12 højttalerenheder og det samme antal forstærkerkanaler, hvor den samlede effekt udgør 800 watt!

Udstyret indeholder desuden to 6,5 tommer basenheder, som angiveligt skal sikre, at soundbaren leverer masser af bas, selv uden en separat subwoofer.

Beosound Theatre bruger B&O’s patenterede teknikker Beam Width Control og Beam Direction Control, som vi kender fra topmodellen Beolab 90, til at skabe et stort og præcist surround-lydbillede.

Derudover er der rigeligt med udvidelsesmuligheder, hvor man f.eks. kan vælge at bruge Beosound Theatre som centerkanal og ‘hjerne’ i et større setup, i kombination med andre trådløse B&O-højttalere (f.eks. et sæt Beolab 28). Så vil alle højttalerne også kunne være med til at gengive den dybe bas i lydsporet.

Beosound Theatre 0002 989x989 1 Beosound Theatre 0004 989x989 1 Beosound Theatre 0011 989x989 1 Beosound Theatre 0021 989x989 1 Beosound Theatre 0005 989x989 1 Beosound Theatre 0009 989x989 1 Beosound Theatre 0017 989x989 1 Beosound Theatre 0019 989x989 1 Beosound Theatre 0020 e1661950006501 989x556 1 Beosound Theatre 0022 989x989 1 Beosound Theatre 0023 989x989 1 Beosound Theatre 0018 989x989 1
<
>
Beosound Theatre 0002

Kan monteres på bord, væg eller gulv – sammen med TV’et

Bang & Olufsen lægger vægt på, at deres produkter skal have en lang levetid, og Beosound Theatre er modul-opbygget, så det kan ændres og opgraderes i fremtiden.

Soundbaren kan enten købes separat eller i kombination med et OLED TV fra LG. Du kan her specificere, om opsætningen skal monteret på bord, væg eller gulv, med tilhørende sokkel og monteringsanordninger. Og skulle du ønske at udskifte TV’et på et senere tidspunkt, er der fuld mulighed for det.

Skærmstørrelsen kan være enten 55, 65 eller 77 tommer. Beosound Theatre leveres med tilpassede aluminiums-‘vinger’, der sikrer, at bredden matcher TV-skærmen, og at alt ser symmetrisk ud.

Beosound Theatre 0020
Beosound Theatre 0020

Pris og tilgængelighed

Beosound Theatre skal efter planen komme på markedet til efteråret (?), og prisen vil naturligvis afhænge af konfiguration, farve/finish og om lydanlægget bestilles separat eller sammen med et LG OLED TV.

Lyd & Billede er til stede ved lanceringen i Berlin, og forventer at kunne dele nogle førstehåndsindtryk af lyden i løbet af kort tid. Stay tuned!

Priser:
Separat (kun soundbar):
fra 49.400 kr

Soundbar sammen med LG OLED-TV:
fra 80.000 kr.

Tekniske specifikationer, Beosound Theatre:

CABINET PRINCIPLE
Closed cabinet

LOCAL BUTTONS
Volume up/down, Play/pause, Step forward/previous, Touch to join, Bluetooth pairing and 4 favorite buttons

LOUDSPEAKER
11 outputs: 7 Internal: Left, Centre, Right / Left and Right side-firing / Left and Right up-firing
4 Virtual: Virtual Left and Right Surround / Virtual Left and Right Front Height

AMPLIFIER
12 power amplifiers:
2 x 100 watt amplifiers for bass outputs
10 x 60 watt amplifiers for center channel,
left/right/upfiring/side firing outputs

SPEAKER CONFIGURATION
12 speaker drivers
2 x 6.5” woofer custom made
1 x 5.25” midrange + 1 x 1” tweeter for custom made coaxial centre speaker
2 x 3” midrange
4 x 2.5” full range
2 x 1” tweeter

ADVANCED SOUND FEATURES
Integrated 7.1.4 Dolby Atmos decoding and custom-tuned post-processing with proprietary True Image up- / downmixing algorithm.
Advanced Bass management system
Adaptive Bass Linearisation (ABL)
Thermal protection

ROOMSENSE
Automated speaker setup with external microphone:
Speaker level and distance
Speaker role
Speaker position compensation from 30 – 10.000Hz
Room resonance compensation from 30 – 200Hz

FREQUENCY RANGE
28 Hz – 23,000 Hz

MAXIMUM OUTPUT LEVEL (SPL) @1M
112 dB SPL

BASS CAPABILITY @ 1M
94 dB SPL

SOUNDFORMAT HDMI
Dolby Atmos supporting:
Dolby Digital TrueHD
Dolby Digital plus 7.1 (including DD5.1)
Dolby Atmos, Dolby MAT
PCM 7.1 multichannel
MPEG-2 AAC
MPEG-4 HE-AAC

TOUCH UI WITH PROXIMITY SENSOR
Ultrasonic sound for dectection of a person within 60 cm range

POWER CONSUMPTION
Typical: 120 W

TV SCREEN
Optimised for LG OLED C2/G2/Z2 55”/65”/77”

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!
blank

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
blank
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
blank
Mesterklasse fra Panasonic Panasonics bedste OLED-TV er tilbage i fuld vigør, og nu kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E giver en simpelthen strålende billedoplevelse.
blank
Google lancerer ny version af Chromecast Denne nye gadget fra Google kan være en overkommelig og smart opgradering til dit gamle TV.
blank
Knivskarp 8K OLED fra LG Med samtlige de kvaliteter, vi kender fra OLED, kombineret med knivskarp 8K-opløsning, er denne topmodel fra LG noget af det sejeste, vi har set!
blank
Nu kommer Allente til Android TV Giver bl.a. mulighed for at streame flow-TV og købe eller leje indhold.
Glimrende OLED-TV Med strålende billedkvalitet og krystalklar lyd direkte fra tv-skærmen, er Sony A80K et imponerende TV - meget tæt på den dyrere A95K!
blank
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye soundbar B&O's hidtil sejeste soundbar understøtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og den er skræddersyet til LG's OLED fjernsynsmodeller.
Følg Lyd & Billede