Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple lancerer nyt TV OS i næste uge

På World Wide Developer's Conference, som løber af staben fra den 11. juni i San Fransisco, vil Apple lancere en helt ny brugerflade til den lille Apple TV-boks. Rygterne vil vide, at operativsystemet også skal bruges i Apples kommende HDTV.

Skrevet af / 30/05/2012 - 14:54
Apple lancerer nyt TV OS i næste uge

Der er et nyt operativsystem på vej til Apple TV-boksen. Det skulle blandt andet byde på mange flere funktioner end tidligere, og hvis vi ellers kan tro på BGR.com (Boy Genius Report), så bliver det også dette operativsystem og brugerflade, som Apple vil anvende i det kommende HDTV, som alle efterhånden regner med at se fra Apple i løbet af i år.

Herudover beretter det amerikanske websted, at Apple skulle have været i kontakt med en lang række producenter af tilbehør til TV for at få dem til at indbygge en ny ”control out” API fra Apple i deres produkter. Det skulle blandt andet betyde, at tilsluttede enheder i fremtiden kan styres direkte fra Apples fjernbetjening eller sågar via Apple Remote app’en på en iPhone eller iPad.

Hvis denne del af historien holder vand, så er det godt nyt for alle os, der er trætte af at have en bunke forskellige fjernbetjeninger liggende og flyde på stuebordet. Apples API skal angiveligt kunne håndtere flere slags komponenter og typer hardware – for eksempel programguiderne på diverse kabel-operatørers egne bokse.

Selvom man har lov at håbe, forventer ingen, at Tim Cook ligefrem trækker et færdigt iTV op af hatten på WWDC. Men mon ikke vi er tæt på en egentlig lancering?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top