Apple køber firma bag Kinect

Det israelske firma PrimeSense, som specialiserer sig i 3D sensor-teknologi og var med til at udvikle Kinect til Microsofts Xbox, er blevet opkøbt af teknologigiganten fra Cupertino.

Prislappen for Apples køb af israelske PrimeSense anslås til at lyde på cirka USD 360 millioner, hvilket svarer til knap 2 milliarder danske kroner. Tallet er dog ikke blevet bekræftet af Apple, men stammer fra kilder, som har udtalt sig til det amerikanske teknologi-websted, AllThingsD.com.

Det var også AllThingsD.com, som for flere måneder siden bragte rygterne om Apples mulige overtagelse af PrimeSense på bane for første gang.

Historien om Apples opkøb af det israelske firma er interessant, fordi PrimeSense stod bag den teknologi, som var grundlaget for Kinect til Microsofts Xbox. Kinect er en blanding af et kamera og en dybdesensor, som lader spillere styre spil til Xbox alene ved kropsbevægelse.

I dag anvender Microsoft sin egen teknologi til den nyeste udgave af Kinect, mens PrimeSense er gået i en mere mobil retning med sensorer, som kan anvendes i små enheder. Derfor er det næppe helt ude i hampen at gætte på, at Apple har købet firmaet for at indbygge Kinect-lignende funktioner i mulige, kommende produkter som for eksempel et smart ur (iWatch) eller et rigtigt Apple fjernsyn (iTV).

Les videre
Exit mobile version