Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung lancerer et bredt spektrum af spændende tv’er i 2018, og den avancerede QLED-serie udvides med flere nye modeller.

Skrevet af / 13/03/2018 - 21:30
Samsungs 2018 tv-modeller

Samsung holdt kortene tæt ind til brystet under årets CES-elektronikmesse i Las Vegas i januar. Selv om vi fik flere spændende koncepter at se – bl.a. et tv med 8K-opløsning og en 146 tommer stor tv-væg med moderne LED-teknologi – var der ikke mange spor af konkrete 2018-modeller.

Læs også: Første kig på Samsungs 2018 tv-modeller

Nu får vi endelig mere at vide: Ved en event i New York forleden holdt Samsung deres globale tv-lancering for 2018.

Samsung har længe været en af trendsætterne inden for tv-segmentet, og selv om konkurrenter som LG haler ind, er den sydkoreanske gigant stadig størst i verden, når det gælder tv. Nøgleordene for succesen har været billedkvalitet, brugervenlighed og smarte designløsninger, som vi efter alt at dømme kan forvente mere af i 2018.

Den nye Q9-serie fra Samsung kombinerer ægte LED-bagbelysning (Direct Full Array) med smart design. (Foto: Samsung)

QLED vs. OLED

Mens mange af konkurrenterne satser på OLED, er Samsung gået i den modsatte retning. Sidste år lancerede de QLED (LCD med Quantum Dots, kvanteprikker) for at tage kampen op med ærkerivalen LG og deres imponerende OLED-skærme.

Samsung mener kort og godt, at LCD-teknologien har størst potentiale i det lange løb, især fordi kravene til lysstyrke, farvegengivelse, opløsning osv. bare ser ud til at øges. Og de har en pointe: På CES-messen i Las Vegas i januar så vi nogle meget lysstærke prototyper, der fik OLED-skærmene til at blegne i sammenligning!

Sidste års QLED-modeller blev dog ikke nogen ubetinget succes og formåede ikke at hamle op med OLED på alle områder. Siden da har Samsungs ingeniører arbejdet på højtryk med årets nye modelsortiment, der sigter mod et markant comeback i high-end-klassen.

GENNEMSIGTIGT TV: Den nye Ambient-mode gør, at tv’et går i ét med baggrunden. (Foto: Samsung)

Ambient

Det er almindeligt at hænge tv’et på væggen, men hvad med at vise væggen på tv’et?

Samsung lægger vægt på, at tv’et skal glide bedst muligt ind i omgivelserne, og denne gang har de taget det bogstaveligt. Den såkaldte Ambient-mode lader dig tage et billede af væggen med mobilen og vise det som baggrundsskærm, når tv’et er på standby. På den måde vil skærmen virke gennemsigtig.

Har du bare en kedelig hvid væg? Fortvivl ikke. Oven på baggrunden kan du vælge at vise klokken, vejrudsigten og lignende eller lægge familiefotos op. Alt er bedre, end at tv’et ligner et sort hul!

Skjulte kabler

Samsungs populære One Connect tilslutningsboks får også en længe ventet opgradering i 2018: Den sender nu både strøm og signal til tv’et via et fælles tyndt (0,34 mm) fiberkabel.

Standardkablet er 5 meter langt, mens en 15 meters version kan købes som ekstraudstyr. Stikket er helt fladt, så det flugter med bagsiden. Dermed bliver det endnu lettere at hænge tv’et på væggen med et (næsten) usynligt kabel. Samtidig forsvinder den lille Connect-box fra de billigere modeller; i stedet får de smart “Cable Management”, der lader dig trække op til fire HDMI-kabler ned gennem foden.

Udvalgte modeller

Q9FN

(Foto: Samsung)

 

Endelig er Samsung tilbage på sporet med en ordentlig topmodel! Det nye Q9F henvender sig til billed-entusiaster med sit stramme, minimalistiske design og sine avancerede tekniske løsninger. Billedpanelet er af typen 4K LCD med ægte LED-bagbelysning (Direct Dimming), Quantum Dots og andre lækkerier. Samsungs ingeniører har f.eks. udviklet et nyt skærmfilter (Ultra Black 2.0), der reducerer refleksion af omgivelserne. Betragtningsvinklen skulle også være forbedret i forhold til tidligere.

Videre hævdes det, at tv’et formår at gengive 100 procent af DCI-P3 farverummet samt hele 2000 nit lysstyrke, hvilket er imponerende, hvis det holder stik. Det smugkig, vi fik på CES, virkede lovende, og vi glæder os til at få topmodellen på testbænken.

Samsung Q9FN kommer i 55, 65 og 75 tommers versioner.

Q8F/C

(Foto: Samsung)

 

Q8-serien fra Samsung er en model, hvor design er i fokus. Det ekstra slanke tv dropper den direkte bagbelysning fra Q9 til fordel for en noget enklere kant-LED-løsning. Det må også klare sig uden det nye Ultra Black-filter.

Ellers er det en fuldspækket model med alle de nye funktioner om bord, inklusive QLED-billedpanel med kapacitet til 1500 nit, det nye “usynlige” kabel plus samleboks, Ambient-mode med lyssensor samt en udvidet, superhurtig spiltilstand (Auto Game Mode).

Q8 kommer i både flad (F) og buet (C) version, i 55 og 65 tommers størrelse.

Q7FN

(Foto: Samsung)

 

Efterfølgeren til sidste års populære Q7-serie bliver en prisgunstig indgangsbillet til QLED-teknologien. Det får meget tilfælles med 8-serien specifikationsmæssigt, men kommer kun i en flad version med mørk “gun metal” finish og retvinklet fod. Ligesom de dyrere modeller har det også dobbelt tv-tuner til kabel, parabol og antenne-net, inklusive PVR-funktion.

Samsung Q7FN kommer i 55, 65 og 75 tommers versioner.

NU8005

(Foto: Samsung)

 

Her går vi et trin ned fra high-end-modellerne i Q-serien til den såkaldte Premium UHD-klasse. Det indebærer bl.a. simplere billedpaneler uden Quantum Dots, og den separate samleboks er sløjfet til fordel for direkte tilslutninger. Samsung har dog sørget for en smart skjult kabelløsning (Cable Management) på bagsiden.

NU8005 er i øvrigt et godt specificeret tv med dobbelt tv-tuner og op til 1000 nit lysstyrke. NU8005 kommer i 49, 55, 65, 75 og 82 tommer.

NU7475

(Foto: Samsung)

 

Her er vi i “bang for the buck”-klassen, hvor nogle af de mere luksuriøse funktioner er droppet for at få prisen ned. NU7475 må klare sig uden dobbelt tv-tuner og har en noget lavere lysstyrke. Dermed er det ikke den oplagte HDR-skærm. Imidlertid får du her Samsungs lynhurtige Auto Game-mode til en fornuftig pris.

Samsung NU7405 kommer i 43, 50, 55 og 65 tommers udgave.

Lyd & Billede jagter løbende mere info samt priser!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

IFA nummer 100 er lige om lidt

Sov bedre med LGs OLED-TV

Samsung fokuserer på "supersize" TV'er

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Scroll to Top