Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

8908 DesignLine – heftigt design-tv fra Philips

Philips nye designmodel er lavet af en eneste stor, sømløs glasplade.

Skrevet af / 15/03/2013 - 14:08
8908 DesignLine – heftigt design-tv fra Philips

Design står i fokus hos Philips, som ruller sine 2013-modeller ud i disse dage. Tv-divisionen er nu overført til det nyopstartede selskab TP Vison, hvor Philips ejer 30 procent. Men hovedkontoret og udviklingsafdelingen for tv ligger fortsat i Amsterdam, og det var her Philips præsenterede deres nye design-tv torsdag.

DesignLine 8909, som tv´et hedder, kommer i 46 og 55 tommers størrelse og har et ganske unikt design: Hele tv´et er lavet på en stor, sømløs glasplade og er beregnet til at blive lænet ind mod væggen, omtrent som man gør med store spejl og malerier. Nederste del af glaspladen er gennemsigtig, med et gradvist mørkere mønster, som gør, at tv´et smelter ind i omgivelserne og giver indtryk af et billede, som svæver frit i luften.

P1000940r-460x258

Kunststykket, Philips har lavet, er at lime hele tv´et på bagsiden af en hærdet glasplade (4 millimeter på 46-tommerne og 6 millimeter på 55-tommeren). Alle tilslutninger sker på bagsiden, hvor der også sidder godt dimensionerede højttalere, som spreder lyden ud på hver side. Ledningerne kan trækkes helt eller delvist skjult gennem væggen bag eller ned langs tv´et i en hvid kabelstrømpe fastgjort med velcro. Det medfølgende vægbeslag bruges til at hænge tv´et lodret eller med op til 10 graders vinkel ud fra væggen.

8908 er designet af Frank Rettenbacher, som tog os gennem skitser af tv, fra tegnebordet til færdigt produkt. Ambitionen har været at lave et tidløst tv, som kan passe ind i forskellige interiører, uden at skrige ”teknologi”.
8908 er designet af Frank Rettenbacher, som tog os gennem skitser af tv, fra tegnebordet til færdigt produkt. Ambitionen har været at lave et tidløst tv, som kan passe ind i forskellige interiører, uden at skrige ”teknologi”.

God billedkvalitet
8908 bruger kant LED LCD-paneler ”fra øverste hylde” ifølge Philips, kombineret med billedmotoren fra sidste års 9000-serie. Vi fik tv´et demonstreret i Amsterdam, og selv om demomaterialet selvfølgelig var valgt med omhu, ser billedkvaliteten absolut lovende ud med god farvegengivelse og rigelig med kontrast og lysstyrke, selv ved højlys dag. Samtidig noterede vi os, at skærmen kunne blive ganske blank i de samme omgivelser, så vi vil nok anbefale at dæmpe belysningen lidt, når man skal se tv.

P1000974r-460x310

DesignLine kommer som forventet med Philips Ambilight omgivelseslys. En nyhed på årets modeller er, at man også kan overføre Ambilight-lyset til ekstra lamper rundt om i rummet og på den måde forstærke stemningen yderligere. Tv´et kommunikerer med de specielle farvelamper via Wi-Fi.

P1000984r-460x258

Miracast
Philips DesignLine 8908 kommer også med en række smartfunktioner, inklusiv muligheden for at kommunikere med bærbare enheder. En af de smarteste finesser ser ud til at blive den trådløse teknologi Miracast, som gør det muligt at streame indholdet på tv-skærmen direkte til Android-baserede smartphones og tablets, såvel som andre tv-skærme i huset. Man kan også gå den modsatte vej og vise indholdet fra mobil og tablet direkte på storskærmen.

8908-serien kommer også med todelt fjernbetjening med tastatur på bagsiden – smart til indtastning af søgeord, password og lignende, når man navigerer i smart-portalen. Årets modeller har desuden en forbedret pege-betjening, som forenkler navigering i menuer og hjemmesider.

Prisen, så?
Med lækkert design og høj billedkvalitet bliver prisen ofte derefter, men i Philips tilfælde er prisen ikke så afskrækkende, som man skulle forvente. Til henholdsvis 14.995 og 19.995 kroner kan 46PDL8908 og 55PDL8908 blive barske udfordrere til andre design-tv på markedet, herunder Samsungs 8-og 9-serie, for ikke at glemme væsentligt dyrere tv fra Loewe og Bang & Olufsen. Vi ser frem til at teste 55PDL8908 ved første anledning!

Philips Designline 8908 kommer i butikkerne i løbet af maj 2013.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top