Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony TV 2018

Sony byder på et spændende tv-sortiment lige fra billige LCD-skærme til fuldt spækkede OLED-skærme.

Skrevet af / 06/04/2018 - 11:30
Sony TV 2018

Sony figurerede højt på tv-hitlisten i 2017: Deres superlækre A1 OLED steg til tops, da vi skulle kåre årets tv i high-end-klassen, men japanerne ramte også plet i mellemklassen med mere overkommelige LCD-skærme som XE9005. Nøglen til succes har været gennemført billedkvalitet og ikke mindst et slankt, stramt designudtryk, der går igen på tværs af modelspektret.

Sony vil i høj grad køre samme linje i år med en kombination af LCD- og OLED-baserede tv’er med Android som operativsystem. Det betyder også, at vi kan forvente understøttelse af Google Assistant stemmestyring, når det bliver klar i Norden! På HDR-fronten understøtter Sony både HDR10, HLG og Dolby Vision, sidstnævnte via en kommende firmware-opdatering.

 

Bravia AF8 OLED

(Foto: Producent)

 

Efter at være lykkedes godt med deres første OLED (Bravia A1) i 2017 kommer det ikke som nogen overraskelse, at Sony udvider OLED-sortimentet i år.

Det nye Bravia AF8 benytter samme platform som A1-serien, inklusive Sonys egen X1 Extreme billedprocessor til at tage sig af billedmagien. Desuden anvendes den særlige Acoustic Surface-teknologi, der får hele skærmoverfladen til at fungere som højttaler! AF8 adskiller sig fra A1 med et enklere design og kun en smal fod i bunden. Det gør det lettere at placere og ikke mindst vægmontere end flagskibet – og gør også prisen lidt rarere.

Bravia AF8 kommer i 55 og 65 tommers version.

 

Bravia XF90

(Foto: Producent)

 

Det nye Bravia XF9005 bygger videre på den populære testvinder XE9005. Ligesom forgængeren er det en LCD-skærm med ægte LED-bagbelysning og local dimming, hvilket borger for seriøs kontrast og ditto sortniveau.

Nyt i år er, at Sonys udfordrer i mellemklassen også er udstyret med deres allerbedste billedprocessor, X1 Extreme. Den nye teknologi X-Motion Clarity sørger desuden for, at XF90 byder på krystalklar gengivelse af hurtige bevægelser – noget, der har været en udfordring på store tv-skærme.

Bravia XF90 lanceres fra marts/april 2018 og bliver tilgængeligt i 55, 65 og 75 tommers størrelse.

 

Bravia XF85

(Foto: Producent)

 

Lillebroren til XF90 må klare sig uden ægte LED-bagbelysning, som her er erstattet af traditionel kant-LED-belysning. Billedprocessoren er også den ikke helt så toptrimmede X1-variant. Ikke desto mindre er det en veludstyret model til en fornuftig pris, der har et væld af tilslutningsmuligheder (dobbelt tv-tuner, 4 x HDMI), Android Smart TV og understøttelse af alle de vigtige videoformater. Det kommer også i en lang række størrelser helt op til 85 tommer!

Bravia XF85 lanceres fra marts/april 2018 og bliver tilgængeligt i 43, 49, 55, 65, 75 og 85 tommer.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top