Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG TV 2018

LG er blevet synonym med kontrastrige OLED-skærme, og sydkoreanerne lancerer et væld af nye modeller i 2018.

Skrevet af / 06/04/2018 - 11:30
LG TV 2018

2017 var uden tvivl det store OLED-år for LG, der havde stor succes med modeller som 55B7, 65E7 og 65W7 sidste år. Desuden lånte de teknologien ud til flere af konkurrenterne, hvilket bidrog til at gøre OLED til den dominerende teknologi i premium-segmentet.

Priserne er også blevet mere omgængelige: En 55 tommers 4K-OLED koster faktisk ikke voldsomt meget mere end et godt LCD-tv. Det betyder, at stadig flere kan få råd til et OLED-tv – og når man har set, hvilke fordele de har med hensyn til sortniveau, kontrast og synsvinkel, kan det være svært at vende tilbage til LCD!

Nye OLED-modeller

LG har ikke set noget behov for at lave store ændringer i selve OLED-panelerne i år. De største opgraderinger sker inden i tv’erne i form af øget proceskraft, bedre billedprocessering og andre avancerede muligheder.

LG praler især af den nye Alpha 9-processor, som skulle være 50 procent kraftigere end sidste års model. Den tager sig af billedprocesseringen i de bedste OLED-modeller (W8, E8 og C8) og lover bl.a. markant forbedret støjreduktion, højere farvekorrekthed og mere jævne farvegraderinger i forhold til 2017-modellerne.

Høj billedhastighed

LG’s nye topmodeller med A9-processor understøtter også high frame-rate (HFR) video med op til 120 billeder i sekundet. Denne teknik er endnu i et tidligt stadium, men kan give bedre gengivelse af hurtiggående indhold som sport, actionfilm og spil.

ThinQ AI: Styr tv’et med stemmen

Stemmestyring er blevet et varmt tema den senere tid, og LG byder ind med deres intelligente lydassistent ThinQ AI. Den lader dig styre tv’ets funktioner ved at tale direkte med fjernbetjeningen. Desuden kan tv’et fungere som “hub” i forhold til andre smarte dimser; det være sig trådløse højttalere, belysning eller andet, som kan sluttes til via Wi-Fi eller Bluetooth.

Udvalgte modeller

OLED B8

(Foto: Producent)

 

B8 bliver afløseren til den populære, prisgunstige B7-serie og den nye indgang til OLED-universet. B8 kan prale af et 4K OLED-panel og understøtter langt de fleste HDR-formater. Den må imidlertid klare sig med en noget enklere A7-videoprocessor, mens designet er et genbrug af sidste års C7-model.

B8-serien kommer i 55 og 65 tommer (OLED55B8 og OLED65B8) og forventes i butikkerne juni/juli 2018.

 

OLED C8

(Foto: Producent)

 

Vi nåede aldrig at teste sidste års C7-serie, men med undtagelse af et lidt mere lækkert design var der ikke stor forskel i forhold til B7. I år ser det ud til, at LG vil satse mere på denne prisgunstige mellemvægter. C8-serien er udstyret med den kraftige A9-processor og bliver tilgængeligt i størrelser på op til 77 tommer! Sidstnævnte forventes at blive LG’s mest overkommelige 77 tommers OLED.

C8-serien kommer i 55, 65 og 77 tommer (OLED55C8, OLED65C8 og OLED77C8) og forventes i butikkerne april/maj 2018.

 

OLED E8

(Foto: Producent)

 

E8 er en af LG’s virkelige high-end modeller med et ekstra eksklusivt “Picture on Glass”-design, hvor OLED-panelet er limet uden på en glasplade. Det giver et langt mere lækkert udtryk end modellerne med metalramme, men det koster også! E8 har desuden en dyrere højttalerløsning med en soundbar i bunden af tv’et.

E8-serien vil bestå af 55, 65 og 77 tommers modeller (OLED55E8, OLED65E8 og OLED77E8) og forventes i butikkerne april/maj 2018.

 

OLED W8

(Foto: Producent)

 

Det såkaldte “Wallpaper OLED” fra LG er afgjort et af de lækreste tv’er på markedet. Her kommer det papirtynde OLED-panel uden indramning af nogen art og er i stedet lavet til at clipses direkte på væggen med magneter. Tilslutninger, højttalere og anden elektronik er flyttet til en separat soundbar, der også har Dolby Atmos surround-lyd.

W8-serien kommer i 65 og 77 tommers format (OLED65W8, OLED77W8).

 

SK950: LCD-flagskib

(Foto: Producent)

 

Selv om LG satser kraftigt på OLED, har de selvfølgelig også plads til nogle LCD-skærme i sortimentet! LCD har stadig nogle fordele, især når det gælder lysstyrke, farvegengivelse og ikke mindst størrelse i forhold til pris.

SK950 bliver årets topmodel inden for LCD og bliver efter alt at dømme et seriøst lækkert tv. Ud over “NanoLED”-teknologi med bredt farvespektrum er topmodellen udstyret med ægte LED-bagbelysning og local dimming.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top