Budgetmobiler med topfunktioner

Xaiomi har lanceret fire nye mobiler, de fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste 108 megapixel.
Annonce
Annonce
forfatter

Kinesiske Xiaomi har lige præsenteret sin nye serie af mobiler, kaldet Redmi Note 10, og de præver på at rykke grænserne for hvad man kan forvente af budget- og mellemprismobiler. Det er i hvert fald ikke hverdagskost med 108 megapixel kamera, 120 Hz AMOLED-skærme og 5G i mobiler, der sandsynligvis vil kunne købes under 3.000 kroner.

Serien består af fire modeller: Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 og Redmi Note 10 5G. Der er ingen præmier for at gætte, hvilken af de nye mobiler, der er bliver den eneste med 5G. At den til gengæld har den laveste pris, kommer lidt som en overraskelse. Xiaomi har nemlig valgt ikke blot at putte alle de sjoveste funktioner ned i én supermodel, men fordele dem ud over serien.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro. (Foto: Xiaomi)

Redmi Note 10 Pro tager stikket hjem på skærm og kameraopløsning, med henholdsvis 108 megapixel og en 6,7-tommers AMOLED-skærm med 120 Hz opdateringshastighed. Telefonens har fire bagsidekameraer, heraf en hovedsensor på 108Mp. Dertil kommer en tele-makro, et vidvinkelkamera og en dybdeesensor. Processoren er en Snapdragon 732G. Vi er trods alt i middelklassen. Xiaomi har tilsyneladende lyttet, da vores tester, Peter Gotschalk, gav Samsung en irettesættelse for ikke at medlevere en oplader med Galaxy S21 5G. Trods budgetprisen medfølger en 33 W hurtigoplader. Vi har ikke fået en officiel dansk pris at vide endnu, men til 279 USD forventer vi 2.500-2.800 kroner ved lanceringen.

Xiaomi Redmi Note 10 5G. (Foto: Xiaomi)

 

Redmi Note 10S / Redmi Note 10 er begge udstyret med et 6,4″ AMOLED-skærm. Forskellen på de to er, at Note 10S har 64 Mp hovedkamera, imens Note 10 må “nøjes med 48 Mp. De øvrige kameraer er 8Mp vidvinkel, en 4 Mp makro og en 2MP portræt dybdesensor. Også her får man 33 W hurtigoplader med i prisen. Heller ikke her er prisen kendt, men vi forventer, at Note 10S og Note 10 lander henholdsvis lige over og lige under 2.000 kroner. De to mobiler drives af en Snapdragon 678-processor, der beskrives som “god til daglig brug.”

Annonce

Redmi Note 10 5G Hurtig 5G-forbindelse ser vi mest på topmodellerme, men med en pris på 199 USD regner vi med, at den danske pris bliver ca. 2.000 kroner, hvilket gør den til en af de billigste 5G-mobiler på markedet. Den får også 48 Mp-kamera og 6,5″ skærm. Processoren er en MediaTek Dimensity 700, om hvilken, Xiaomi især pointerer, at den ikke bruger ret meget strøm. Her er 18 W opladeren ekstraudstyr.

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.