TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Budgetmobiler med topfunktioner

Xaiomi har lanceret fire nye mobiler, de fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste 108 megapixel.

forfatter
Publiceret 05/03/2021 - 06:00

Kinesiske Xiaomi har lige præsenteret sin nye serie af mobiler, kaldet Redmi Note 10, og de præver på at rykke grænserne for hvad man kan forvente af budget- og mellemprismobiler. Det er i hvert fald ikke hverdagskost med 108 megapixel kamera, 120 Hz AMOLED-skærme og 5G i mobiler, der sandsynligvis vil kunne købes under 3.000 kroner.

Serien består af fire modeller: Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10S, Redmi Note 10 og Redmi Note 10 5G. Der er ingen præmier for at gætte, hvilken af de nye mobiler, der er bliver den eneste med 5G. At den til gengæld har den laveste pris, kommer lidt som en overraskelse. Xiaomi har nemlig valgt ikke blot at putte alle de sjoveste funktioner ned i én supermodel, men fordele dem ud over serien.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro. (Foto: Xiaomi)

Redmi Note 10 Pro tager stikket hjem på skærm og kameraopløsning, med henholdsvis 108 megapixel og en 6,7-tommers AMOLED-skærm med 120 Hz opdateringshastighed. Telefonens har fire bagsidekameraer, heraf en hovedsensor på 108Mp. Dertil kommer en tele-makro, et vidvinkelkamera og en dybdeesensor. Processoren er en Snapdragon 732G. Vi er trods alt i middelklassen. Xiaomi har tilsyneladende lyttet, da vores tester, Peter Gotschalk, gav Samsung en irettesættelse for ikke at medlevere en oplader med Galaxy S21 5G. Trods budgetprisen medfølger en 33 W hurtigoplader. Vi har ikke fået en officiel dansk pris at vide endnu, men til 279 USD forventer vi 2.500-2.800 kroner ved lanceringen.

Xiaomi Redmi Note 10 5G. (Foto: Xiaomi)

 

Redmi Note 10S / Redmi Note 10 er begge udstyret med et 6,4″ AMOLED-skærm. Forskellen på de to er, at Note 10S har 64 Mp hovedkamera, imens Note 10 må “nøjes med 48 Mp. De øvrige kameraer er 8Mp vidvinkel, en 4 Mp makro og en 2MP portræt dybdesensor. Også her får man 33 W hurtigoplader med i prisen. Heller ikke her er prisen kendt, men vi forventer, at Note 10S og Note 10 lander henholdsvis lige over og lige under 2.000 kroner. De to mobiler drives af en Snapdragon 678-processor, der beskrives som “god til daglig brug.”

Redmi Note 10 5G Hurtig 5G-forbindelse ser vi mest på topmodellerme, men med en pris på 199 USD regner vi med, at den danske pris bliver ca. 2.000 kroner, hvilket gør den til en af de billigste 5G-mobiler på markedet. Den får også 48 Mp-kamera og 6,5″ skærm. Processoren er en MediaTek Dimensity 700, om hvilken, Xiaomi især pointerer, at den ikke bruger ret meget strøm. Her er 18 W opladeren ekstraudstyr.

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend