Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Tysk toldvæsen beslaglægger Elon Musks flammekaster

Myndighederne i tyske Karlsruhe kan ikke se det sjove ved Elon Musks 'Not a Flamethrower'.

Skrevet af / 27/11/2022 - 15:06
Tysk toldvæsen beslaglægger Elon Musks flammekaster

Elon Musk er en travl mand, men han har aldrig for travlt til vanvittige påfund. Når han ikke står i spidsen for Tesla, sender raketter ud i rummet med SpaceX eller køber Twitter og fyrer halvdelen af medarbejderne, kan han derfor godt finde tid til at lancere en flammekaster (!) til almindelige forbrugere.

Det skete tilbage i 2018, hvor Musk lancerede en flammekaster, der kunne købes for kun USD 500 (svarende til 3.600 kroner). Formålet var at skaffe finansiering til The Boring Company, et firma som Elon Musk grundlagde i 2016 med en mission om at bore tunneller for at lette presset på motorvejene i Californien.

Det noget specielle produkt blev lynhurtigt udsolgt. I alt fremstillede The Boring Company 20.000 flammekastere, hvilket indbragte en omsætning på USD 10.000.000.

Til gengæld var myndighederne mange steder i verden mindre begejstrede for Musks vittige påfund. Mange steder mente politiet ligefrem, at en flammekaster måtte være omfattet af våbenloven, og det hjalp ikke det store, da The Boring Company som svar på kritikken omdøbte flammekasteren til ‘Not a Flamethrower’.

Ej heller hjalp det, at Elon Musk på Twitter omtalte flammekasteren som mest af alt et stykke legetøj, der f.eks. ville være velegnet til et tænde op i pejsen med.

Og den historie har konsekvenser den dag i dag, hvilket en 34-årig tysk mand måtte sande for ganske nylig, da det tyske toldvæsen beslaglagde en pakke fra USA indeholdende ét styk ‘Not a Flamethrower’.

Manden forklarede over for tolderne, at han udelukkende havde købt flammekasteren som samlerobjekt, og at han regnede det for en god investering på grund af en forventet værdistigning.

Men dén forklaring imponerede ikke de tyske toldere.

“Selv om det står på emballagen, at det angiveligt ikke er en flammekaster, har flammerne en rækkevidde på flere meter. Den monstrøse genstand ligner også meget et rigtigt våben og er derfor at betragte som farlig”, forklarer Alina Holm, talskvinde for hovedtoldkontoret i Karlsruhe i en pressemeddelelse.

Derfor blev flammekasteren beslaglagt af betjentene, og der blev indledt en straffesag mod den 34-årige på grund af mistanke om overtrædelse af våbenloven.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

Lyd & Billede
Scroll to Top