TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Tysk toldvæsen beslaglægger Elon Musks flammekaster

Myndighederne i tyske Karlsruhe kan ikke se det sjove ved Elon Musks 'Not a Flamethrower'.

forfatter
Publiceret 27/11/2022 - 15:06

Elon Musk er en travl mand, men han har aldrig for travlt til vanvittige påfund. Når han ikke står i spidsen for Tesla, sender raketter ud i rummet med SpaceX eller køber Twitter og fyrer halvdelen af medarbejderne, kan han derfor godt finde tid til at lancere en flammekaster (!) til almindelige forbrugere.

Det skete tilbage i 2018, hvor Musk lancerede en flammekaster, der kunne købes for kun USD 500 (svarende til 3.600 kroner). Formålet var at skaffe finansiering til The Boring Company, et firma som Elon Musk grundlagde i 2016 med en mission om at bore tunneller for at lette presset på motorvejene i Californien.

Det noget specielle produkt blev lynhurtigt udsolgt. I alt fremstillede The Boring Company 20.000 flammekastere, hvilket indbragte en omsætning på USD 10.000.000.

Til gengæld var myndighederne mange steder i verden mindre begejstrede for Musks vittige påfund. Mange steder mente politiet ligefrem, at en flammekaster måtte være omfattet af våbenloven, og det hjalp ikke det store, da The Boring Company som svar på kritikken omdøbte flammekasteren til ‘Not a Flamethrower’.

Ej heller hjalp det, at Elon Musk på Twitter omtalte flammekasteren som mest af alt et stykke legetøj, der f.eks. ville være velegnet til et tænde op i pejsen med.

Og den historie har konsekvenser den dag i dag, hvilket en 34-årig tysk mand måtte sande for ganske nylig, da det tyske toldvæsen beslaglagde en pakke fra USA indeholdende ét styk ‘Not a Flamethrower’.

Manden forklarede over for tolderne, at han udelukkende havde købt flammekasteren som samlerobjekt, og at han regnede det for en god investering på grund af en forventet værdistigning.

Men dén forklaring imponerede ikke de tyske toldere.

“Selv om det står på emballagen, at det angiveligt ikke er en flammekaster, har flammerne en rækkevidde på flere meter. Den monstrøse genstand ligner også meget et rigtigt våben og er derfor at betragte som farlig”, forklarer Alina Holm, talskvinde for hovedtoldkontoret i Karlsruhe i en pressemeddelelse.

Derfor blev flammekasteren beslaglagt af betjentene, og der blev indledt en straffesag mod den 34-årige på grund af mistanke om overtrædelse af våbenloven.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Han opfandt det 20. århundrede Vi skylder ham alt. Uden Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistere.
lbpluss
Gid jeg havde en ... Det kan godt være, at vi lever i de bedste af alle gadget-tider, men hvorfor stille sig tilfreds med virkeligheden, når fantasiens verden har så meget mere at byde på?
lbpluss
Rumstationen under Berlin! Lyd & Billedes journalist har besøgt et unikt hackerspace i Berlin – en oldgammel rumstation fra fremtiden!
Det er hos Tesla, der er brug for dig, Musk! Elon Musk hygger sig på Twitter, hvor han i stedet burde fikse min Tesla.
Gennembrud for helt ren kernekraft? Drømmen om helt grøn fusionsenergi kan være et skridt tættere på virkeligheden. En stor annoncering forventes den 13. december.
Følg Lyd & Billede