TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Spansk politi bruger droner til at opretholde corona-karantæne

Coronavirus tvinger myndighederne til at tage ny teknologi i brug for at overvåge borgerne.

Efter Italien er Spanien det andet land i Europa, som har sat hele befolkningen i karantæne for at dæmme op for spredningen af den nye coronavirus, Covid-19.

Karantænen trådte i kraft den 14. marts, og for at få folk til at blive inden døre har spansk politi måttet tage utraditionelle midler i brug.

Således har politiet i hovedstaden Madrid, én af de hårdest ramte regioner i det sydeuropæiske land, postet en video på Twitter, som viser en politidrone udstyret med en højttaler, der formaner en gruppe fodgængere om, at de skal blive hjemme og kun gå udenfor, hvis det er strengt nødvendigt.

“Vi tøver ikke med at bruge alle midler til vores rådighed for at garantere alles sikkerhed, selv om nogle af jer gør det en smule vanskeligt for os …” står der i politiets Twitter-opslag.

Spanien har i skrivende stund 7.753 officielle Covid-19-patienter, mens 288 personer desværre er døde af sygdommen. Mere end halvdelen af de smittede bor i Madrid.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.