TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Slut med lysstofrør på kontoret

Det kolde, sterile lys fra blinkende lysstofrør kan snart være en saga blot.

forfatter
Publiceret 03/12/2012 - 15:30

Dr. David Carroll, en amerikansk forsker fra Wake Forest University, har opfundet en lyskilde fremstillet af såkaldt Fipel, hvilket er den mundrette forkortelse af ”field-induced polymer electroluminescent technology”, hvilket vel kan oversættes til noget i retning af felt-induceret polymer selvlysende teknologi.

Kort og godt efterligner den nye lyskilde sollys og kan dermed spare penge for mange kontorslaver, som ellers må æde smertestillende piller konstant på grund af det blå, hovedpinefremkaldende lys fra lysstofrørene i loftet. Desuden bliver de nye pærer/lysstofrør ikke varme, indeholder ingen kviksølv og kan ikke smadres i tusind stykker ligesom glas.

Her kan du læse alle de tekniske detaljer om den nye teknologi.

Kilde: Engadget

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend