Se objekterne på 360-graders video

Med Lytro Immerge 360-kameraet kan seeren dreje hovedet omkring objektet for at se det fra en anden vinkel.

Foto: Lytro

Når man filmer 360-video til virtual reality, har kameraet den begrænsning, at det står fast på ét sted, hvilket betyder, at brugeren af ​​VR-briller ikke kan læne sit hoved til siden for at se objektet fra forskellige vinkler. Man kan dreje hovedet 360 grader, men scenen, som du står på, er statisk.

Lytro vil ændre det med sin nye kamera kaldet Immerge. Et sfærisk kamera, der bruger hundredvis af små linser, som måler lyset, der kommer ind fra alle retninger. Teknologien, som måler både intensiteten af ​​fotoner og deres retning, kaldes “light field photography” eller lysfeltfotografi.

Kameraet gør det muligt for seeren at læne sig til højre eller venstre inde i et rum på en kubikmeter og dermed se fotograferede objekter fra forskellige vinkler.

Til leje
Kameraet er dyrt, så de fleste vil nok foretrække at leje det. Filmskabere kan leje kameraet til omkring 18.000 kroner om dagen. Dette inkluderer filservere på flere terabytes. Hver server kan rumme en times film, og de kan udskiftes, mens optagelsen kører, uden afbrydelse.

360-video kræver en højere opløsning end et normalt, fladt billede. Lytro Immerge har en opløsning, der er næsten fire gange højere end 4K Ultra HD, og ​​man kan også bruge det til 3D-optagelserne i 360 grader.

Da hele synsfeltet filmes af det samme kamera, er der ikke brug for at sy mange flade billeder sammen til ét kugleformet, hvilket sparer kostbar tid for videoskabere.

Kilde: AP

Utraditionelle kameraer er for øvrigt ikke noget nyt for Lytro. Kameraet Illium bruger også Light Field-teknologi, der gør det muligt at vælge på skærmen, hvilken del af billedet, der skal være i fokus. Efter at billedet er taget.

Les videre
Exit mobile version