Virtual Reality

Dette er så tæt, som du og jeg kan komme på selv at være på den røde planet.
forfatter

NASA har for nylig sammensat et 360-graders højtopløst panoramafotografi af den røde planet set fra Curiosity-køretøjet.

For dem, der tænker på, hvordan det må være virkelig at stå på Mars, er det kun at gå over til Facebooksiden for Mars Curiosity Rover. Det mest fascinerende er at betragte billedet på telefonen, hvis du da ikke er ejer af VR-hovedsættet Oculus Rift.

Køretøjet befinder sig i en temmelig smal dal med stejle klippevægge, hvilket giver os et noget begrænset synsfelt i førstepersonsperspektiv. Men ifølge Gizmodo har NASA udtalt, at de arbejder på noget endnu mere omfattende, nemlig en komplet “virtual reality” Mars-simulator, der offentliggøres til sommer. Sejt!

(Artikelfoto: NASA)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også