Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sæt tænderne i et nybagt Eiffeltårn

En printer behøver ikke være 3D for at være lækker. Pancakebot printer og bager sprøde pandekagefigurer. Og så er den norsk!

Skrevet af / 03/06/2014 - 12:00
Sæt tænderne i et nybagt Eiffeltårn

Med lidt opfindsomhed, fingersnilde og en portion open source-teknologi kan man komme langt. Pancakebot stjal opmærksomheden på hjemmeopfindermessen Bay Area Maker Faire.

eiffeltaarn
“Merci beaucoup!”. Du kan smage et sprødbagt Eiffeltårn på Maker Faire i Paris senere i denne måned.

Pancakebot er – selvfølgelig – en robot, der laver pangekager. Eller måske mere præcis, en pandekageprinter. Den flydende dej printes direkte på en pandekagepande (som ikke følger med). Man kan omsætte sine billeder til pandekageformat med et tracing-program på computeren.

Selv om pandekagerobotten høster opmærksomhed på internationale maker-træf, er den udviklet i vores egen baghave. Miguel Valenzula, som er opfinderen, bor nemlig i Norge.

Der findes to udgaver af Pancakebot. Den ene er bygget af akrylplader, stepmotorer og Arduino-controllere. Den anden af LEGO Mindstorms-klodser. I begge tilfælde er konstruktionstegningerne frit tilgængelige, da printeren er et open source-projekt. Målet med konstruktionen, ud over at printe sjove pandekagedyr, er at inspirere børn til at lave sjov med maden og samtidig lære dem om programmering og teknik.

Pancakebot bliver også at se, når der er Maker Faire i Paris d. 21. og 22. juni. Mon ikke der bliver kø for at smage et Eiffeltårn?

Pancakebot

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top