Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sådan opleves lags i det virkelige liv

Se hvordan det gik, da en svensk internetudbyder ved hjælp af Oculus Rift udsatte personer for lags i den virkelige verden. Resultatet er hylende morsomt.

Skrevet af / 30/04/2014 - 16:12
Sådan opleves lags i det virkelige liv

Enhver computerspiller kender udtrykket “lags”. Der er tale om små forsinkelser i spillet – typisk forårsaget af en lidt for langsom internet-forbindelse.

Men for alle jer, der ikke lever liver i online-verdener som League of Legends eller World of Warcraft, kan vi nu afsløre, hvor helt og aldeles møg-irriterende og frustrerende lags egentlig er.

Den svenske internetudbyder fra Umeå, ume.net, har nemlig udført et eksperiment, som skulle give testpersonerne oplevelsen af lag overført til den virkelige verden.

Det foregik sådan, at personerne blev udstyret med et sæt Oculus Rift-briller til lejligheden modificeret blandt andet med et webcam, og de kunne så kun se virkeligheden gennem brillerne via et feed fra dette kamera. Spøgen bestod så i med jævne mellemrum at indføre lags af kortere eller længere varighed, så der på den måde opstod forsinkelse imellem hvad personerne foretog sig og det, de kunne se.

Videoen er selvfølgelig tænkt som reklame for ume.net. Budskabet er klart: Vælg den bedste internetudbyder, hvor du slipper for lags.

Se et klip på tre minutter fra eksperimentet herunder. Især scenen hvor den kvindelige testperson går til fitness-dans iført Oculus Rift er særdeles underholdende.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top