TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Philippinerne forbyder cybersex

Unge, philippinske kvinder skal ikke længere udstille sig på webcam mod betaling. Det er baggrunden for ny lov, der dog kan vise sig at få mere vidtrækkende konsekvenser.

forfatter
Publiceret 21/09/2012 - 09:23

Philippinernes præsident, Benigno Aquino III, har netop underskrevet en lov, som dybest set gør det ulovligt at have sex via internettet.

Baggrunden for loven er at sætte en stopper for, at sexkøbmænd kan tjene penge på at lade unge kvinder vise sig frem og foretage seksuelle handlinger foran webcam mod betaling fra kunder, som primært kommer fra andre lande.

Loven, som er kendt som ”Cybercrime Prevention Act of 2012”, forbyder simpelthen cybersex, som defineres som ”en forsætlig involvering i, vedligehold af, kontrol med eller virksomhed direkte eller indirekte rettet mod eksponering, på en vellystig måde, af seksuelle organer eller aktivitet ved hjælp af datasystem, for modydelser eller betaling.”

(Originaltekst: The willful engagement, maintenance, control, or operation, directly or indirectly, of any lascivious exhibition of sexual organs or sexual activity, with the aid of a computer system, for favor or consideration.) Hele loven kan læses her.

Ifølge Electronic Frontier Foundation (EFF), en amerikansk organisation der arbejder for frihed på internettet, er den nye, philippinske lov dog ”bekymrende”, fordi den krænker ytringsfriheden ved også at forbyde frivillige, seksuelle handlinger, når bare de involverer en computer. Eksempelvis kan begrebet ”modydelse” tolkes meget bredt.

Overtræder man loven kan det koste op til 37.000 kroner i bøde og seks måneders fængsel.

Philippinske myndigheder har tidligere vist, at de betragter cybersex som en grov forbrydelse. I 2011 blev to svenske mænd idømt fængsel på livstid for at have drevet en internetbaseret forretning med philippinske kvinder, der chattede og udførte seksuelle handlinger på webcam. Domstolen i det sydlige Philippinerne mente, at kvinderne var blevet tvunget til at arbejde i sex-foretagendet.

Kilde: ArsTechnica

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend