Computer

Hvis du ofte har knyttet næverne i afmagt over uopmærksom hardware, kan dine bønner måske endelig blive hørt. HP har lavet en pc, der bogstavelig talt adlyder dit mindste vink.
Annonce
Annonce
forfatter

I begyndelsen var tastaturet og kommandolinjen. Og ville man have computeren til at udføre en opgave, måtte man møjsommeligt indtaste komplicerede kommandoer. Så fik vi mus og siden Windows til at gøre betjeningen af computeren lettere. Og i de seneste år er det blevet mere og mere almindeligt at sætte fingre på skærmen og trække i vinduer og ikoner med de bare hænder.

HP prøver nu at bringe betjeningen af computeren et skridt videre ved at lave en pc, der reagerer allerede, inden du rører ved den. HP Envy Leap Motion Sepcial Edition er det omfattende navn på en bærbar, som ud over gammeldags og velkendte brugerinterfaces som tatstaur og trackpad, altså også reagerer på håndbevægelser.

HP_Envy_Leap_Motion_SE1

HP’s såkaldte Leap Motion-teknologi betyder, at pc’en registrerer hånd- og fingerbevægelser i luften, hvilket skulle gøre den nem og intuitiv at navigere og kontrollere. Imens fagterne næppe vil gøre det meget lettere at skrive tekster eller arbejde med regneark, kan Leap Motion fint tænkes at give ekstra liv til spil, modellering og præsentationer.

Skærmen er på 17,3 tommer og i fuld HD-opløsning (1920 x 1080 punkter). Processoren er en quad-core Intel Core i7 4702 (2,2 GHz), og grafik-chippen er nVidia GeForce GT 750M. Der er 12 GB RAM til programmer, samt hele 4 GB dedikeret grafikhukommelse. Lydsystemet er leveret af Beats Audio. Der er ikke mindre end fire højttalerenheder og to subwoofere.

HP Envy17 Leap Motion SE lanceres forventes at kunne købes til november. Priserne starter lige under 10.000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.