Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Pc’en adlyder, når du peger fingre af den

Hvis du ofte har knyttet næverne i afmagt over uopmærksom hardware, kan dine bønner måske endelig blive hørt. HP har lavet en pc, der bogstavelig talt adlyder dit mindste vink.

Skrevet af / 26/09/2013 - 10:40
Pc’en adlyder, når du peger fingre af den

I begyndelsen var tastaturet og kommandolinjen. Og ville man have computeren til at udføre en opgave, måtte man møjsommeligt indtaste komplicerede kommandoer. Så fik vi mus og siden Windows til at gøre betjeningen af computeren lettere. Og i de seneste år er det blevet mere og mere almindeligt at sætte fingre på skærmen og trække i vinduer og ikoner med de bare hænder.

HP prøver nu at bringe betjeningen af computeren et skridt videre ved at lave en pc, der reagerer allerede, inden du rører ved den. HP Envy Leap Motion Sepcial Edition er det omfattende navn på en bærbar, som ud over gammeldags og velkendte brugerinterfaces som tatstaur og trackpad, altså også reagerer på håndbevægelser.

HP_Envy_Leap_Motion_SE1

HP’s såkaldte Leap Motion-teknologi betyder, at pc’en registrerer hånd- og fingerbevægelser i luften, hvilket skulle gøre den nem og intuitiv at navigere og kontrollere. Imens fagterne næppe vil gøre det meget lettere at skrive tekster eller arbejde med regneark, kan Leap Motion fint tænkes at give ekstra liv til spil, modellering og præsentationer.

Skærmen er på 17,3 tommer og i fuld HD-opløsning (1920 x 1080 punkter). Processoren er en quad-core Intel Core i7 4702 (2,2 GHz), og grafik-chippen er nVidia GeForce GT 750M. Der er 12 GB RAM til programmer, samt hele 4 GB dedikeret grafikhukommelse. Lydsystemet er leveret af Beats Audio. Der er ikke mindre end fire højttalerenheder og to subwoofere.

HP Envy17 Leap Motion SE lanceres forventes at kunne købes til november. Priserne starter lige under 10.000 kr.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top