Oplad elbilen mens du kører

Briterne satser på elbiler. Ladestationer for hver 36 kilometer er begyndelsen. Næste skridt bliver trådløs opladning på farten.

Foto: PR

Elbiler giver mulighed for bilkørsel uden CO2-forurening. Og så er de desuden ret fede! Men frygten for at strande midt på vejen med flade batterier kan stadig holde folk fra at investere i el-biler.

I England vil man gøre noget for at udrydde problemet med elbilers korte rækkevidde. Briterne vil placere ladestationer med 20 miles (36 km) mellemrum langs de engelske motorveje.

Sådan forestiller de engelske motovejsmyndigheder sig trådløs opladning af elbiler. Foto: Highways England.

Men det er kun begyndelsen. De engelske motorvejsmyndigheder arbejder på et system til trådløs opladning af elbiler. En særlig grøn bane på motorvejen skal forsynes med kabler i vejen til induktiv opladning. Hvis det lykkes, vil elbil-ejere kunne glæde sig over ubegrænset køreradius, frem for de gammeldags benzinbiler, som skal tankes op evig og altid.

Muligheden for opladning er afgørende for elbilejere. Her en Tesla-station i Sydfinland. Men man må holde hus med strømmen, for der er kun to i hele landet! Foto: John Alex Hvidlykke

Kilde: Highways England

Les videre
Exit mobile version