TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ørnene angriber!

Hollandske politi-ørne(!) sætter ind mod ulovlige droner.

forfatter
Publiceret 10/02/2016 - 11:30

Vi mennesker anser os selv for at være i toppen af ​​fødekæden, men det samme gælder ikke nødvendigvis for de værktøjer, vi bruger. Flyvende droner har deres naturlige fjender i form af andre flyvende skabninger. Nemlig ørne.

Trænede ørne
Politiet i Holland opdrætter og træner nu ørne til at angribe droner, der befinder sig på uønskede steder i luftrummet. For uanset, hvor mange regler, der udfærdiges omkring brugen af droner, er de små fartøjer så lette at få fat på, at misbrug er uundgåeligt. Derfor er der brug for en måde at få dronerne sikkert ned fra luften. Man kan godt blokere radioforbindelsen til dronen eller kaste et net over den fra en endnu større drone, men begge disse metoder risikerer at bringe dronen helt ud af kontrol – med fare for omgivelserne.

Undgår rotorer
Ørnene i Holland griber derimod fat i dronen og tvinger den til jorden. Risikoen for skade minimeres ved, at ørnen griber fat i selve kroppen på dronen, mellem de skarpe rotorblade.

Så vær på vagt. Næste gang du ser en drone i luften, bliver det måske i kløerne på en ørn!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
EU vil totalovervåge alle dine chats Forslag fra EU-Kommisionen, der har til hensigt at indføre omfattende chatkontrol for at beskytte børn mod misbrug, indebærer i praksis en skræmmende totalovervågning af os alle sammen.
Sådan laver du din egne fantasy-illustrationer Med en enkelt kommando skaber computeren fantastiske billeder baseret udelukkende på din fantasi.
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend