Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Øjet på himlen skyder fuld HD-video

Den flyvende drone Parrot Bebop er bygget omkring kameraet – ikke omvendt.

Skrevet af / 13/05/2014 - 15:51
Øjet på himlen skyder fuld HD-video

Der er noget i luften. Og det ser alt.

Den øgede interesse for flyvende droner hos almindelige forbrugere skyldes først og fremmest muligheden for at udstyre dem med et videokamera og fange fantastiske videoer og stillbilleder fra luften.

For at gøre det endnu lettere kommer Parrots nye drone, Bebop, med et videokamera om bord fra fabrikken. Faktisk er dronen i virkeligheden en forlængelse af videokameraet, i stedet for at kameraet er tillægsudstyr til dronen.

Kent for sine droner
Parrot er kendt for sine forholdsvis billige og manøvrerbare droner, som for eksempel AR Drone 2.0, som styres med app på mobil eller tablet, og har en “få mig hjem”-funktion, som styrer dronen tilbage til ejeren. Også AR Drone 2.0 har videokamera, men blot et 720p-kamera.

Bebop-dronen har et langt mere kostbart kamera, som optager 1080p HD-video og 14 megapixels stillbilleder i den interne hukommelse på 8 GB. Objektivet er af fiskeøjetypen, og langt mere lysfølsomt end typiske dronekameraer.

Trods kameraet vejer dronen under en halvt kg med batteri. Prisen for den lave vægt er, at flyvetiden er begrænset til 12 minutter. Så hold dig i nærheden.

Styres med mobilen
Bebop styres med en app fra smartphone eller tablet. For at gøre underholdningsfaktoren komplet er kameraet desuden kompatibelt med Virtual Reality-hovedsættet Oculus Rift. Kameradronen vil i så fald dreje i takt med dit hoved og følge dit synsfelt.

Vi ved endnu ikke, hvad Bebop-dronen vil koste. Quadkopteren AR Drone 2.0 koster under 3.000 kroner. Men når man tænker på, at det almindeligt actionkamera uden vinger koster nogenlunde det samme, bliver totalprisen nok noget derover.

parrot.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top