Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Nye nyttige funktioner i Adobe Audition

Med automatisk fjernelse af støj og mellemrum bliver livet lettere for podcastere.

Skrevet af / 31/05/2021 - 21:14
Nye nyttige funktioner i Adobe Audition

Adobe Audition har fået et par fornyelser i version 14.2. For det første er programmet nu fuldt ud kompatibelt med Apples Silicon-processorer, hvilket betyder, at det ikke behøver at gå igennem Intel-emulatoren i nye Mac’er med M1-chip.

Det betyder igen, at Adobe Audition nu kører meget hurtigere, og man kan have mange flere lag med spor og effekter, uden at det begynder at bruge bufferen. Downmixing og batch-behandling går også meget hurtigere. Og endelig kan man optage i højeste opløsning, mens bølgeformen vises i realtid, hvilket ikke tidligere var muligt.

Ny lydniveaumåler

Den nye version har også fået en ny lydniveaumåler. Hvor det tidligere brugte en generisk fra TC Electronic, har Adobe nu fået sin egen. Ikke noget flashy, men det fungerer fint. Med den kan man f.eks. se, om man er inden for lydniveaukravene for podcasts og musik på forskellige platforme.

Nemmere vej til stilhed

Men de vigtigste nye funktioner for podcastere og broadcastere er såkaldte Strip Silence og Split Silence.

Normalt markerer man pauser manuelt og klipper selv i Diagnostics-panelet. Nu kan man endelig gøre det automatisk. Strip Silence-funktionen genkender automatisk stilhed under et bestemt lydniveau og fjerner al lyd. Men uden at gøre filen kortere, for man vil jo have samtalen i sync. Man kan justere indstillingerne i Clean Up Podcast Interview, hvor man f.eks. kan sætte tærsklen for, hvad der betragtes som støj.

Audition analyserer så klippene og fjerner støj, der ikke skal være der. Når man vælger Strip Silence og derefter Strip All, gøres alle de passager, der skal være stille, helt lydløse. Man kan også gå ind og finjustere selv efterfølgende.

Så er der funktionen Split Silence. Den finder de stille passager automatisk, ligesom Strip Silence, men i stedet for at gøre dem lydløse flyttes de til deres eget spor. Der kan man let høre dem igennem og sørge for, at der ikke er noget vigtig information, før man sletter dem.

Det sparer podcastere for timevis af nusseri!

Flere af de nye funktioner i Adobe Audition 14.2 findes under Presets-menuen.

Optagelse i optagelse

En anden funktion er Insert Record, som giver mulighed for at lave en optagelse midt i en optagelse uden at overskrive det, der allerede ligger der. Det, der ligger nedenunder, skubbes i stedet frem i tid. Ved at højreklikke på optageknappen kan man vælge imellem denne funktion og Overwrite. Et rigtig smart værktøj, når man f.eks. skal lave voice-over-optagelser.

Se den komplette liste over nyheder i Adobe Audition 14.2 her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras bedste hørepropper bliver endnu bedre

Head-fi: Tjek disse hovedtelefoner!

Nye produkter - og nye rygter - fra Creative

Hovedtelefoner vil revolutionere måden du lytter på

Oplev Sennheiser indefra

Sonos havde et es i ærmet

Med en kilopris som safran

Stax-elektrostater til folkelig pris

Lukkede hovedtelefoner til audiofile

Hovedtelefoner bygget som højttalere

Tjek disse hovedtelefoner fra Focal

Scroll to Top