Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ny musiktjeneste analyserer sangene

En japansk musiktjeneste giver dybere indsigt ind i strukturen og rytmen i sange.

Skrevet af / 10/10/2012 - 10:52
Ny musiktjeneste analyserer sangene

Den japanske tjeneste Songle analyserer musikspor, som ligger på nettet og afdækker deres akkorder, rytmer, melodier og repetitioner. Du kan se strukturen af en sang og hoppe umiddelbart til refrænet, hvis det ønskes. Søg efter musik baseret på akkorder, rytmer og melodistruktur, som for eksempel alle sange med akkordmønsteret D, A og G. Sangens kerneelementer bliver enkelt visualiseret.

Dette er et udstillingsvindue for aktiv musiklytning, siger grundlægger af Songle, Dr. Masataka Goto, leder af Media-integreringsgruppen på informationsteknologisk afdeling ved japanske Advanced Industrial Science and Technology (AIST).

I årevis har man forsøgt at komme ind i musikkens struktur, således at man kan lave lydbaserede fingeraftryk, blandt andet for at hjælpe til med at automatisere anbefalinger til lytteren – den hellige gral indenfor musikhandel. Musikere kan desuden bruge dette til at blive inspireret i deres egen sangskrivning. Bare pas på – vejen er kort fra inspiration til plagiat!

Tjenesten fungerer ved at brugeren sender links til spor, som ligger på nettet, og Songle analyserer dem i løbet af 5-10 minutter og lagrer derefter metadataene i deres database. Selve musikken bliver derimod ikke kopieret. Tjenesten, som blev lanceret i Japan i august, har analyseret omkring 80.000 sange indtil videre.

Songle har en integrerbar afspiller, som kan bygges ind i den website, som indeholder en sang. Her vises lydstrukturen grafisk. Lytteren kan også lave deres egne rettelser til analyserne og dermed øge nøjagtigheden.

Tjek for eksempel Aerosmiths ”Back in the Saddle”.

Kilde: Wired.com, songle.jp

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top