TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny musiktjeneste analyserer sangene

En japansk musiktjeneste giver dybere indsigt ind i strukturen og rytmen i sange.

forfatter
Publiceret 10/10/2012 - 10:52

Den japanske tjeneste Songle analyserer musikspor, som ligger på nettet og afdækker deres akkorder, rytmer, melodier og repetitioner. Du kan se strukturen af en sang og hoppe umiddelbart til refrænet, hvis det ønskes. Søg efter musik baseret på akkorder, rytmer og melodistruktur, som for eksempel alle sange med akkordmønsteret D, A og G. Sangens kerneelementer bliver enkelt visualiseret.

Dette er et udstillingsvindue for aktiv musiklytning, siger grundlægger af Songle, Dr. Masataka Goto, leder af Media-integreringsgruppen på informationsteknologisk afdeling ved japanske Advanced Industrial Science and Technology (AIST).

I årevis har man forsøgt at komme ind i musikkens struktur, således at man kan lave lydbaserede fingeraftryk, blandt andet for at hjælpe til med at automatisere anbefalinger til lytteren – den hellige gral indenfor musikhandel. Musikere kan desuden bruge dette til at blive inspireret i deres egen sangskrivning. Bare pas på – vejen er kort fra inspiration til plagiat!

Tjenesten fungerer ved at brugeren sender links til spor, som ligger på nettet, og Songle analyserer dem i løbet af 5-10 minutter og lagrer derefter metadataene i deres database. Selve musikken bliver derimod ikke kopieret. Tjenesten, som blev lanceret i Japan i august, har analyseret omkring 80.000 sange indtil videre.

Songle har en integrerbar afspiller, som kan bygges ind i den website, som indeholder en sang. Her vises lydstrukturen grafisk. Lytteren kan også lave deres egne rettelser til analyserne og dermed øge nøjagtigheden.

Tjek for eksempel Aerosmiths ”Back in the Saddle”.

Kilde: Wired.com, songle.jp

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend