TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu bliver VR virkelighed

Hvis man skal dømme efter Computex-messen i Taipei, er Virtual Reality endelig ved at komme ud af startboksen.

Virtual Reality – kunstig virkelighed – er en teknologi, som vi har skrevet om igennem lang tid. Og hver gang har VR-relvolutionen været “lige om hjørnet”. Virtual Reality er dog stadig ikke blevet hver mands eje, men at dømme efter antallet af VR-demonstrationer på den netop afsluttede Computex-messe i Taipei, er producenterne klar til at lange VR-dueligt udstyr over disken.

Hos MSi kunne man prøve både bilsimulator, virtuelle rutsjebaneture og zombiejagt i det kunstige univers. Ud over at være et trækplaster gav det lejlighed til at vise nogle af de VR-duelige computere frem. Faktisk har alle firmaets nyere gamings-pc’er bogstaverne “VR” i navnet for at signalere, at de godt kan trække et VR-headset som HTC Vive eller Oculus Rift.

VR blev blandt andet demonstreret i en specialbygget bilsimulator, hvor sædet fulgte “bilens” bevægelser. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

 

Bil- og rutsjebanesimulatoren blev drevet af den konsollignende MSi Trindent-pc. Men hvad gør man, hvis man vil have mulighed for at bevæge sig omkring i VR-verdenen? Her er løsningen (indtil trådløse VR-hovessæt bliver en realitet) en computer, der kan spændes på ryggen. VR One-computeren modtog en hæderspris på Computex for bedste design.

 

I VR-spil er man normalt bundet til pc’en med en “navnestreng” af kabler. MSi VR One er en pc i rygsækformat. Perfekt til at jage zombier med i den kunstige virkelighed. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

 

Trident 3 er MSi’s “konsoldræber.” En kompakt pc med dekstop-kræfter og GeForce GTX 1070-kort. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

 

På messestanden kunne man finde meget andet end VR. Først og fremmest alle de computere, der blev lanceret på det pressemødet før messestarten. Men også masser af grafikkort og bundkort. MSi er en populær leverandør af begge dele til selvbyggere.

Køling? Ikke noget problem! Grafikkort med indbygget vandkøling og monsterblæser. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

 

 

Bundkort behøver ikke være kedelige. Når det gælder gaming, skal de helst være lige så seje som det udenpå. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

 

MSi laver også grafikstærke computere til andet end spil. VT73VR er beregnet til professionelle 3D-designere. Foto: John Alex Hvidlykke. L&B

Gaming-maskiner skal helst se seje ud. Skarpe kanter og blinkende lys signalerer til modstanderne, at de godt kan gøære sig klar til at dø. For her kommer en prof.

Imens det barske udseende sælger til spillerne, kan det samtidig være en hindring for, at de stærke maskiner kan nå et bredere publikum. Til det formål viste MSi en serie af uskyldigt udseende notebook-computere, der ikke burde vække opsigt ved et salgsmøde. Men stadig med hurtige GeForce GTX-grafikkort.

MSi laver også “civile” pc’er, der er diskrete nok til at have med på kontoret. Men med Full HD-skærm og GeForce GTX 1050-grafik kan de godt klare et 3D-spil i frokostpausen. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.