Teknologi

3D-printerne er blevet billige, men de mangler endnu at blive hvermandseje. Det håber opstartsvirksomheden Zeepro at ændre på med en printer med indbygget Wi-Fi og styring fra smartphones og tablets.
Annonce
Annonce
forfatter

3D-printere er gennem deres ti-årige eksistens gået fra at være noget, som kun store virksomheders udviklingsafdelinger kunne drømme om, til at være en mulighed for hobbyfolk til at fremstille fysiske modeller af deres ideer. Men de har stadig været forbeholdt folk med udpræget teknisk snilde og en vilje til at løse problemerne efterhånden som de opstod.

Den schweizisk-amerikanske opstartsvirksomhed Zeepro er ikke den første, som har påstået, at nu var 3D-teknologien blevet folkelig. Men det ser nu ud til, at de med deres Zim kan have fat i noget af det rigtige.

Ud over at være betydelig mere “stueren” i sit design adskiller Zim sig ved at have indbygget Wi-Fi og Ethernetopkobling, så den kan sættes direkte på husets netværk. Den kan printe en figur med et største sidemål på 14,8 x 14,8 x 14,8 cm. Zim kommer i to versioner, med henholdsvis ét eller to 3D-printhoveder, som forvandler plastictråd til solide 3D-figurer. Vælger man udgaven med to hoveder, kan man fremstille tofarvede modeller  i én arbejdsgang. Den billigere model med ét hoved kan kun opbygge figurer i én farve.

zim-ugler

Da det kan tage en rum tid at fremstile en 3D-figur, er der indbygget et kamera i Zim, så man kan slippe for at stå og kigge på printeren, mens den arbejder. Man kan i stedet følge med på sin smartphone eller tablet, og endda dele statussen via sociale medier.

Zeepro har søgt finansiering gennem crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter, hvor private kan skyde penge i udviklingen af teknologi- og kunstprojekter, og har på 40 dage rejst de 300.000$, som de skulle bruge for at sætte produktionen i gang. Faktisk var de frivillige investorer så glade for ideen, at der ved fristens udløn onsdag var kommet næsten to mio. kroner ind (347.446$).

344 personer har lovet deres økonomiske støtte, så de bliver de første til at kunne købe printeren.

zim-printer

Zim fås i fire farver. Udgaven med et hoved koster 599$ (ca. 3.500 kr), imens to-hoved-modellen koster 799$ (ca. 4.500 kr). Dertil kommer fragt, told og moms.

zeepro.com

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.