Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu bliver 3D-printeren let at bruge

3D-printerne er blevet billige, men de mangler endnu at blive hvermandseje. Det håber opstartsvirksomheden Zeepro at ændre på med en printer med indbygget Wi-Fi og styring fra smartphones og tablets.

Skrevet af / 24/10/2013 - 16:30
Nu bliver 3D-printeren let at bruge

3D-printere er gennem deres ti-årige eksistens gået fra at være noget, som kun store virksomheders udviklingsafdelinger kunne drømme om, til at være en mulighed for hobbyfolk til at fremstille fysiske modeller af deres ideer. Men de har stadig været forbeholdt folk med udpræget teknisk snilde og en vilje til at løse problemerne efterhånden som de opstod.

Den schweizisk-amerikanske opstartsvirksomhed Zeepro er ikke den første, som har påstået, at nu var 3D-teknologien blevet folkelig. Men det ser nu ud til, at de med deres Zim kan have fat i noget af det rigtige.

Ud over at være betydelig mere “stueren” i sit design adskiller Zim sig ved at have indbygget Wi-Fi og Ethernetopkobling, så den kan sættes direkte på husets netværk. Den kan printe en figur med et største sidemål på 14,8 x 14,8 x 14,8 cm. Zim kommer i to versioner, med henholdsvis ét eller to 3D-printhoveder, som forvandler plastictråd til solide 3D-figurer. Vælger man udgaven med to hoveder, kan man fremstille tofarvede modeller  i én arbejdsgang. Den billigere model med ét hoved kan kun opbygge figurer i én farve.

zim-ugler

Da det kan tage en rum tid at fremstile en 3D-figur, er der indbygget et kamera i Zim, så man kan slippe for at stå og kigge på printeren, mens den arbejder. Man kan i stedet følge med på sin smartphone eller tablet, og endda dele statussen via sociale medier.

Zeepro har søgt finansiering gennem crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter, hvor private kan skyde penge i udviklingen af teknologi- og kunstprojekter, og har på 40 dage rejst de 300.000$, som de skulle bruge for at sætte produktionen i gang. Faktisk var de frivillige investorer så glade for ideen, at der ved fristens udløn onsdag var kommet næsten to mio. kroner ind (347.446$).

344 personer har lovet deres økonomiske støtte, så de bliver de første til at kunne købe printeren.

zim-printer

Zim fås i fire farver. Udgaven med et hoved koster 599$ (ca. 3.500 kr), imens to-hoved-modellen koster 799$ (ca. 4.500 kr). Dertil kommer fragt, told og moms.

zeepro.com

 

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top