Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Neumann M 49 V: En legende er tilbage

Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbage. Men den er langt fra billig.

Skrevet af / 12/08/2022 - 12:54
Neumann M 49 V: En legende er tilbage

Der er mikrofoner, og så er der mikrofoner. Neumann er kendt for at producere nogle af de bedste studiemikrofoner i verden, og deres mest ikoniske er helt klart M 49-rørmikrofonen.

Mange af dine yndlingsnumre er optaget med den originale mikrofon, som blev brugt i studiet af koryfæer som Elvis Presley, John Lennon, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Bob Dylan, Neil Young, Miles Davis og Michael Jackson, for blot at nævne nogle få. Listen er uendelig, og ifølge Neumann har flere af nutidens kunstnere også brugt mikrofonen i deres optagelser.

Den originale M 49 blev produceret fra 1949 til 1957. Hvis du ønsker at købe en restaureret original mikrofon i dag, skal du ryste op med over 130.000 kroner!

M 49 V Production 10 Neumann Studio Tube Microphone MR 2048x1152 1
Neumann M 49 V er håndlavet i Tyskland. Foto: Neumann

Håndbygget rekonstruktion

Neumann har heldigvis gode nyheder. M 49 er nu tilbage! Den nye mikrofon hedder M 49 V, er håndlavet og bygget så tro mod originalen som muligt. Den er konstrueret efter originale specifikationer og designdokumenter fra Neumanns arkiv og har samme kredsløb som den sidste version af den originale mikrofon, M 49 c, blot med et endnu lavere støjgulv takket være en bedre rørkvalitet.

Den vigtigste komponent, den store membrankapsel, er uændret siden 1950’erne.

M 49 V CaseOpen 3 Neumann Studio Tube Microphone MR 2048x1152 1
Styreenheden til styring af spredningsmønsteret tilpasser sig automatisk netspændingen. Den er også kompatibel med ældre M 49-mikrofoner. Foto: Neumann

V for variabel

V’et i den nye M 49-version står for Variable, og det betyder, at styreenheden automatisk tilpasser sig til spændingen fra nettet, og det er også kompatibelt med ældre M 49-mikrofoner. I stedet for den gamle bajonetkontakt har den nye en bedre RF-afskærmet kontakt (Tuchel-kontakt) fra kredsløbsversionen af mikrofonen, M 249.

Læs også Uengagerende første forsøg Legendarisk mikrofonproducent formår ikke at fænge med deres første hovedtelefonmodel.

Mikrofonens karakteristik kan indstilles mellem omnidirektional, bidirektional og nyreteknik (nyreteknik). Sidstnævnte er standard til solosangere og forbedrer signal/støjforholdet med 3 dB.

M 49 er i sandhed en legendarisk mikrofon og selve ikonet for Neumann-mærket. Det er denne mikrofon, som mange tænker på, når de hører navnet, og det er derfor på høje tid, at den bliver relanceret.

Pris og tilgængelighed

Neumann M 49 V koster 8.500 euro. Slet ikke billigt, med andre ord, men det er mindre end halvdelen af, hvad du må slippe for en rigtig vintage-mikrofon, og denne her leveres med garanti.

Allerede nu er listen over forudbestillinger lang, og ifølge Neumann kan de kun nå at fremstille 25 mikrofoner om måneden. Så du kan godt forberede dig på en lang leveringstid.

I kassen medfølger mikrofon, kontrolenhed, mikrofonkabel og det originale drejelige stativbeslag.

Mere information: Neumann.com

M49 15 M49 14 M49 9 M49 12 M49 8 M49 11 M49 10 M49 7 M49 6 M49 5 M49 4 M49 3 M49 2 M49 1
<
>
M49 15
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Scroll to Top