TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Neumann M 49 V: En legende er tilbage

Neumanns ikoniske rørmikrofon M 49 er tilbage. Men den er langt fra billig.

forfatter
Publiceret 12/08/2022 - 12:54

Der er mikrofoner, og så er der mikrofoner. Neumann er kendt for at producere nogle af de bedste studiemikrofoner i verden, og deres mest ikoniske er helt klart M 49-rørmikrofonen.

Mange af dine yndlingsnumre er optaget med den originale mikrofon, som blev brugt i studiet af koryfæer som Elvis Presley, John Lennon, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Bob Dylan, Neil Young, Miles Davis og Michael Jackson, for blot at nævne nogle få. Listen er uendelig, og ifølge Neumann har flere af nutidens kunstnere også brugt mikrofonen i deres optagelser.

Den originale M 49 blev produceret fra 1949 til 1957. Hvis du ønsker at købe en restaureret original mikrofon i dag, skal du ryste op med over 130.000 kroner!

M 49 V Production 10 Neumann Studio Tube Microphone MR 2048x1152 1
Neumann M 49 V er håndlavet i Tyskland. Foto: Neumann

Håndbygget rekonstruktion

Neumann har heldigvis gode nyheder. M 49 er nu tilbage! Den nye mikrofon hedder M 49 V, er håndlavet og bygget så tro mod originalen som muligt. Den er konstrueret efter originale specifikationer og designdokumenter fra Neumanns arkiv og har samme kredsløb som den sidste version af den originale mikrofon, M 49 c, blot med et endnu lavere støjgulv takket være en bedre rørkvalitet.

Den vigtigste komponent, den store membrankapsel, er uændret siden 1950’erne.

M 49 V CaseOpen 3 Neumann Studio Tube Microphone MR 2048x1152 1
Styreenheden til styring af spredningsmønsteret tilpasser sig automatisk netspændingen. Den er også kompatibel med ældre M 49-mikrofoner. Foto: Neumann

V for variabel

V’et i den nye M 49-version står for Variable, og det betyder, at styreenheden automatisk tilpasser sig til spændingen fra nettet, og det er også kompatibelt med ældre M 49-mikrofoner. I stedet for den gamle bajonetkontakt har den nye en bedre RF-afskærmet kontakt (Tuchel-kontakt) fra kredsløbsversionen af mikrofonen, M 249.

Læs også Uengagerende første forsøg Legendarisk mikrofonproducent formår ikke at fænge med deres første hovedtelefonmodel.
Neumann NDH-20

Mikrofonens karakteristik kan indstilles mellem omnidirektional, bidirektional og nyreteknik (nyreteknik). Sidstnævnte er standard til solosangere og forbedrer signal/støjforholdet med 3 dB.

M 49 er i sandhed en legendarisk mikrofon og selve ikonet for Neumann-mærket. Det er denne mikrofon, som mange tænker på, når de hører navnet, og det er derfor på høje tid, at den bliver relanceret.

Pris og tilgængelighed

Neumann M 49 V koster 8.500 euro. Slet ikke billigt, med andre ord, men det er mindre end halvdelen af, hvad du må slippe for en rigtig vintage-mikrofon, og denne her leveres med garanti.

Allerede nu er listen over forudbestillinger lang, og ifølge Neumann kan de kun nå at fremstille 25 mikrofoner om måneden. Så du kan godt forberede dig på en lang leveringstid.

I kassen medfølger mikrofon, kontrolenhed, mikrofonkabel og det originale drejelige stativbeslag.

Mere information: Neumann.com

M49 15 M49 14 M49 9 M49 12 M49 8 M49 11 M49 10 M49 7 M49 6 M49 5 M49 4 M49 3 M49 2 M49 1
<
>
M49 15
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Han opfandt det 20. århundrede Vi skylder ham alt. Uden Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistere.
Gid jeg havde en ... Det kan godt være, at vi lever i de bedste af alle gadget-tider, men hvorfor stille sig tilfreds med virkeligheden, når fantasiens verden har så meget mere at byde på?
Rumstationen under Berlin! Lyd & Billedes journalist har besøgt et unikt hackerspace i Berlin – en oldgammel rumstation fra fremtiden!
Det er hos Tesla, der er brug for dig, Musk! Elon Musk hygger sig på Twitter, hvor han i stedet burde fikse min Tesla.
Gennembrud for helt ren kernekraft? Drømmen om helt grøn fusionsenergi kan være et skridt tættere på virkeligheden. En stor annoncering forventes den 13. december.
Følg Lyd & Billede