TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Netgear lover gigabit-internet til hele hjemmet

Det nye mesh-netværk fra Orbi med Wi-Fi 6 skal være superstabilt – og lynhurtigt.

Netgear lancerer det nyeste medlem af Orbi Mesh WiFi-familien: Orbi WiFi 6 AX4200 Tri-Band Mesh System. Det kommer i to varianter, RBK752 og 753, hvor forskellen er, at den første bestå af to dele – en hoved-router og en ekstra satellit (node) til at udvide dækningen – mens sidstnævnte har endnu en satellit.

Hvilken pakke du har brug for, afhænger af størrelsen på din bolig, og hvis du får brug for at udvide senere, kan du købe flere nodes.

Mesh-netværket skal give familier kraftigt Wi-Fi 6-netværk “til en fordelagtig pris”. Helt billigt bliver det dog ikke (mere om det senere).

Nyt, lynhurtigt trådløst internet

Wi-Fi 6 (AX) er den nye standard, der endelig giver os gigabit-hastighed trådløst. Også enheder, der ikke understøtter Wi-Fi 6, vil kunne få bedre hastighed og stabilitet fra sådan et netværk, fordi selve netværket er mere stabilt og bedre kan håndtere mange tilsluttede enheder.

At streame 4K-video er ikke noget problem, selv om det også går rimelig godt med det nuværende AC-netværk. Men med 8K lige rundt om hjørnet er det rart at vide, at der findes netværk, som kan håndtere båndbredden. Også fordi vi arbejder stadig mere i skyen og forventer, at det går lige så hurtigt at gemme en større fil på en ekstern server som på vores egen harddisk.

Wi-Fi 6 til op til 40 enheder

Netgear lover, at det nye netværk giver lige så god dækning som flagskibet Orbi WiFi 6 Mesh (RBK852/853).

Forskellen er, at førstnævnte er beregnet til familier med lidt færre enheder og understøtter op til 40 enheder i et netværk samtidig uden afbrydelser, mens RBK 852/853 er udviklet til større familier og entusiaster, og understøtter over 60 enheder i netværket på én gang. Og mens RBK752/753 understøtter internethastigheder op til gigabit, får man op til 2,5 Gbit/s med RBK852/853.

Hovedrouteren har tre Ethernet LAN-porte, og hver satellit har to. Fint med mulighed for flere kablede enheder.

Pris og tilgængelighed

Netgear Orbi AX4200 Tri-band WiFi 6 Mesh (RBK752 og RBK753) er tilgængelige nu. Prisen er 3.699 kroner for RBK752 og hele 5.499 kroner for RBK753.

netgear.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.