TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Musikvideo i nul-tyngdekraft

Ok Go flyver "Upside Down and Inside Out".

forfatter
Publiceret 15/02/2016 - 10:42

Popgruppen Ok Go har filmet videoen til sin seneste single “Upside Down and Inside Out” i et russisk fly med reduceret tyngdekraft. Med andre ord et fly i frit fald, hvor faldet er nøjagtig som passagerenes, hvilket til sammen giver nul G inde i flyet.

Læs også: Verden kører på kvantemekanik

Da der er grænser for, hvor længe man kan falde frit uden at styrte ned, kan hvert tyngdefrie fald i et sådant fly kun vare 20-30 sekunder. Musikvideoen på tre minutter er derfor nødvendigvis klippet sammen af flere fald. Det er imidlertid gjort så elegant, at man ikke lægger mærke til det.

Det er ingen tvivl om, at Ok Go har haft det sjovt med at lave denne musikvideoen, som du kan se herunder.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
TikTok som musiktjeneste? Det populære sociale medie kan få sin egen musikstreamingtjeneste.
Købe Twitter eller Springsteen-billetter? Efter tre års corona-pause er den amerikanske rocklegende Bruce Springsteen tilbage på verdensturné næste år – men til hvilke billetpriser?
Her finder du musikken fra dine yndlingsserier Ny nordisk hub gør det nemmere at finde musikken fra Stranger Things og andre Netflix-serier.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Træt af Spotify? Sådan får du bedre lyd Spotify HiFi ser ud til at være udsat på ubestemt tid. Her er nogle gode alternativer til dig, der har kræsne ører.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend