Teknologi

Only in America!
Annonce
Annonce
forfatter

Et amerikansk selskab med  det sigende navn Ideal Conceal har udviklet en pistol, der – når den er sikret – til forveksling ligner en mobiltelefon. Det betyder, at du kan gå med den i baglommen uden at nogen vil få mistanke om, at du er bevæbnet.

På hjemmesiden kan man læse:

“Smartphones er OVERALT, så din nye pistol vil nemt falde ind i omgivelserne. I låst position vil den være næsten umulig at opdage, fordi den ikke er synlig”– Ideel Conceal

Pistolen kommer til at koste omkring USD 400 (ca. 2.600 kroner), eller det samme som en langt sikrere og mere anvendelig ægte smartphone i mellemklassen.

Ikke overraskende har sagen rejst debat i USA, hvor våbenlovgivningen har splittet folk mellem dem, der mener, at vold avler vold, og dem, der er af den opfattelse, at “det er bedre at have en pistol og ikke have brug for den, end at have brug for et våben, men ikke have et.”

Højeste andel af drab med skydevåben
USA har verdens højeste andel af drab med skydevåben, og landet er enestående i verden, hvad angår antallet af skolemassakrer. USA er også et af ​​de mest liberale lande i verden, når det handler om at lade befolkningens eje skydevåben.

Og hvis du spørger våbentilhængerne, bliver verden sikrere, jo flere mennesker, der har har dem. Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump er en af ​​dem, der havde følgende at sige efter en skolemassakre i Oregon Community College i oktober 2015:

“Jeg kan argumentere for, at hvis der havde været andre våben i klasseværelset end gerningsmandens, så ville færre mennesker være døde, og færre ville blive så frygtelig skadede.” – Donald Trump

Ideel Conceal trives med den liberal våbenlovgivning – især i de otte stater, hvor det er tilladt at bære et skjult våben.

Foto: Ideal Conceal
Dette er ikke en smartphone … Foto: Ideal Conceal

Hævnder, at skjulte våben gør folk sikrere
Kirk Kjellberg, som er manden bag Ideal Conceal, går så langt som til at påstå, at det, at et våben er skjult, får omgivelserne til at føle sig sikrere. Som han fortalte på CNN:

“Et barn siger, ‘Mor, mor, manden har en pistol,’ – og hele restauranten glor på dig, som om du har til hensigt at skyde stedet sønder og sammen. Så jeg tænkte, at der må være en anden måde at bære våben uden at genere andre mennesker. “ – Kirk Kjellberg, grundlægger af Ideal Conceal

Når pistolen er i smartphone-camouflage, er den sikret, og kan ikke blive affyret ved et uheld. Men når man åbner et dæksel, kommer aftrækkeren til syne, og du har to skud.

Nogle, der føler, at verden netop er blevet et sikrere sted …?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.