TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Microsoft gør VR billigere

Microsoft står bag en hel serie af VR-briller, leveret af alle de største pc-producenter.

Med gårsdagens pressemøde melder Microsoft sig nu klar til kampen om VR-kunderne. Modsat konkurrenterne bliver det dog til en noget lavere pris, hvilket meget vel kan friste nysgerrige sjæle til at prøve teknologien af. Priserne starter ved USD 299.

(Foto: Producent)
(Foto: Adi Robertson)

 

Microsoft har dog ikke planer om at producere de specielle virtual reality-headsets selv. I stedet er de gået i samarbejde med en række producenter, som skal komme med hver deres bud på et sæt VR-briller, specielt designet til Windows 10. Indtil videre er der tale om:  HP, Dell, Lenovo, Asus, og Acer. De nye VR-briller skal ikke forveksles med Microsofts HoloLens, der benytter sig af en anden teknologi – Augmented Reality. Begge teknologier demonstreres i videoen herunder.

 

 

Det er endnu sparsomt med detaljer om brillerne, men Microsoft kunne fortælle, at de grundet indbyggede ”inside-out six-dregrees-of-freedom”-sensorer ikke får brug for eksternt tracking-udstyr, som det kendes fra de øvrige VR-løsninger, der er på markedet netop nu. Dén del finder vi her på redaktionen særdeles interessant, da netop krav til rummets størrelse samt et avanceret setup kan fraskære mange muligheden for at dykke ned i de virtuelle verdener.

Desværre ser brillerne ikke umiddelbart ud til at blive helt trådløse, i stil med prototypen fra Oculus.

Priserne starter på USD 299, hvilket omregnet til danske kroner bliver godt. 2.000 kroner.

Det vides endnu ikke hvornår de nye VR-briller ventes på markedet.

Læs også: Microsoft går efter de kreative

Skriv en kommentar

Nyeste artikler: