Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Kinesisk ChatGPT undgår følsomme emner og kritik

Kinesisk chat AI-tjeneste løj om Covid, og forbød brugere der sammenlignede præsidenten med Peter Plys.

Skrevet af / 24/05/2023 - 20:48
Kinesisk ChatGPT undgår følsomme emner og kritik

Kina har selvfølgelig en pendant til ChatGPT, kaldet Ernie Bot, fra den kinesiske sociale mediegigant Baidu. Den hævdes naturligvis at være bedre end den amerikanske version. Men da en reporter på CNBC begyndte at stille spørgsmål, stod det hurtigt klart, at ikke alle emner var tilladt.

Journalisten Eunice Yoon begyndte med at spørge på engelsk, hvor COVID-19-virussen kom fra. “Oprindelsen af ​​den nye coronavirus er stadig et emne for videnskabelig forskning,” sagde chatbotten, selvom det er klart, at den havde sin oprindelse i Kina. På kinesisk var det endnu værre, så bad den kunstige intelligens reporteren om at skifte emne.

Chatbotten havde heller ikke noget ønske om at tale om, hvorfor Kina for nylig afsluttede sine hårde karantæneregler efter omfattende protester.

Hvis du prøvede at spørge, om præsident Xi Jinping ville regere landet på livstid, havde Ernie Bot ikke så meget at sige.

Det værste af alt syntes at være at spørge, hvad forbindelsen er mellem præsident Xi og Peter Plys. Præsidenten er meget følsom over for sammenligningen, og forbød alle omtaler på sociale medier, siden han blev sammenlignet med den buttede bjørn i 2017.

Efter dette spørgsmål blev reporteren ikke kun ignoreret, men blev straks blokeret fra tjenesten.

Læs også:

ChatGPT fornærmer og lyver for brugerne

Microsoft har integreret ChatGPT i søgemaskinen Bing. Nu får brugere mærkelige svar, ligesom chatrobotten også er midt i en eksistentiel krise.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top