Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Kina eksperimenterer med 3D-printet månebase

Kina vil placere en robot på månen for at forsøge, at fremstille byggematerialer på stedet ved hjælp af 3D-printteknologi.

Skrevet af / 29/04/2023 - 23:58
Kina eksperimenterer med 3D-printet månebase

Kina har et ambitiøst rumprogram, og sigter mod at lande astronauter på månen i 2030. De foretog deres første ubemandede månelanding i 2013, og i 2020 bragte Chang’e 5 mineral- og jordprøver tilbage fra månens overflade. Planerne er nemlig at bruge eksisterende materialer til at opføre bygninger.

If we wish to stay on the moon for a long time, we need to set up stations by using the moon’s own materials, sagde Wu Weiren fra China National Space Administration til nyhedsmediet China Daily.

De kommende missioner Chang’e 6, 7 og 8 vil fortsætte udforskningen, og den sidste vil lede efter genanvendelige materialer på månen. Den vil også teste, om det er muligt at bruge 3D-printere der.

Chang’e 8 vil medbringe en robot, der vil forsøge at lave “mursten” af eksisterende materialer på månen. Det mener en ekspert fra Chinese Academy of Engineering.

Illustration: Leo Delauncey / Mailonline

Kapløbet om at vende tilbage til månen er virkelig kommet i gang. NASA annoncerede for nylig navnene på de astronauter, der vil kredse om månen for første gang i årtier. Artemis II-missionen er planlagt til slutningen af ​​2024.

 

(Thumbnail-billedet er fra European Space Agency)

Læs også:

Disse astronauter skal rundt om månen med Artemis II

Nasa har afsløret besætningen til Artemis II, den første bemandede mission til månen i halvtreds år.

Læs mere
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Scroll to Top