TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

John McAfee fundet død i spansk fængsel

Den kontroversielle rigmand var fængslet i Spanien, mens han ventede på udlevering til USA for skatteunddragelse.

forfatter
Publiceret 23/06/2021 - 22:11

John McAfee, grundlæggeren af det populære antivirusprogram McAfee Antivirus, blev i eftermiddags fundet død i en fængselscelle i Barcelona. Det skriver den spanske avis El Pais.

Den kontroversielle tech-rigmand var på vej til Tyrkiet, da han blev anholdt i Barcelonas El Prat lufthavn d. 3. oktober 2020 efter begæring fra de amerikanske myndigheder, som efterforsker John McAfee for storstilet skatteunddragelse.

McAfee mistænkes bl.a. for at have undladt at betale millioner af dollars i skat af indtægter, han angiveligt skal have haft fra handel med kryptovalutaer.

En dommer i Spanien havde allerede afsagt kendelse om McAfees udlevering, som rigmanden nu har grebet til ekstreme metoder for at undgå.

Har altid været kontroversiel

John McAfee blev født i 1945, og i 1987 grundlagde han sin succesfulde antivirusvirksomhed, som han forlod i 1994. Sidenhen blev McAfee Antivirus opkøbt af Intel.

Gennem årene har McAfee været omgærdet af mystik. Bl.a. boede han i en årrække i Belize, som han måtte forlade i ly af mørket, efter at en amerikaner ved navn Gregory Viant Faull blev fundet død i sit hus i Belize. Faull var McAfees nabo på det pågældende tidspunkt, og myndighederne i Belize mistænkte McAfee for at have været involveret i hans død. En påstand, der dog aldrig er blevet bevist.

Netflix-dokumentar

Historien er til gengæld blevet beskrevet i detaljer i Netflix-dokumentaren Gringo: The Dangerous Life of John McAfee fra 2016 (se trailer til filmen herover).

Også efter sit ophold i Belize levede McAfee et farverigt liv. Bl.a. forsøgte han i en periode i 2020 at blive valgt som USA’s næste præsident.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
ChatGPT tæt på nervesammenbrud Microsoft har integreret ChatGPT i søgemaskinen Bing. Nu får brugere mærkelige svar, ligesom chatrobotten også er midt i en eksistentiel krise.
Giganternes kamp - krig på AI Nu trækkes fronterne op: Hvem har den stærkeste kunstige intelligens - Google eller Microsoft?
Officielt: Google vil lancere en konkurrent til ChatGPT Bard er baseret på sprogmodellen LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) og bliver nu gjort tilgængelig for en udvalgt testgruppe, inden den lanceres i den brede offentlighed om nogle uger.
Belkin satser hårdt på genanvendelse Belkin producerer bjerge af tilbehør, og det betyder masser af plast. Nu skal det genanvendes.
lbpluss
Han opfandt det 20. århundrede Vi skylder ham alt. Uden Nikola Tesla ville den moderne teknologi ikke eksistere.
Følg Lyd & Billede