Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

John McAfee fundet død i spansk fængsel

Den kontroversielle rigmand var fængslet i Spanien, mens han ventede på udlevering til USA for skatteunddragelse.

Skrevet af / 23/06/2021 - 22:11
John McAfee fundet død i spansk fængsel

John McAfee, grundlæggeren af det populære antivirusprogram McAfee Antivirus, blev i eftermiddags fundet død i en fængselscelle i Barcelona. Det skriver den spanske avis El Pais.

Den kontroversielle tech-rigmand var på vej til Tyrkiet, da han blev anholdt i Barcelonas El Prat lufthavn d. 3. oktober 2020 efter begæring fra de amerikanske myndigheder, som efterforsker John McAfee for storstilet skatteunddragelse.

McAfee mistænkes bl.a. for at have undladt at betale millioner af dollars i skat af indtægter, han angiveligt skal have haft fra handel med kryptovalutaer.

En dommer i Spanien havde allerede afsagt kendelse om McAfees udlevering, som rigmanden nu har grebet til ekstreme metoder for at undgå.

Har altid været kontroversiel

John McAfee blev født i 1945, og i 1987 grundlagde han sin succesfulde antivirusvirksomhed, som han forlod i 1994. Sidenhen blev McAfee Antivirus opkøbt af Intel.

Gennem årene har McAfee været omgærdet af mystik. Bl.a. boede han i en årrække i Belize, som han måtte forlade i ly af mørket, efter at en amerikaner ved navn Gregory Viant Faull blev fundet død i sit hus i Belize. Faull var McAfees nabo på det pågældende tidspunkt, og myndighederne i Belize mistænkte McAfee for at have været involveret i hans død. En påstand, der dog aldrig er blevet bevist.

Netflix-dokumentar

Historien er til gengæld blevet beskrevet i detaljer i Netflix-dokumentaren Gringo: The Dangerous Life of John McAfee fra 2016 (se trailer til filmen herover).

Også efter sit ophold i Belize levede McAfee et farverigt liv. Bl.a. forsøgte han i en periode i 2020 at blive valgt som USA’s næste præsident.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top