TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

John McAfee fundet død i spansk fængsel

Den kontroversielle rigmand var fængslet i Spanien, mens han ventede på udlevering til USA for skatteunddragelse.

forfatter
Publiceret 23/06/2021 - 22:11

John McAfee, grundlæggeren af det populære antivirusprogram McAfee Antivirus, blev i eftermiddags fundet død i en fængselscelle i Barcelona. Det skriver den spanske avis El Pais.

Den kontroversielle tech-rigmand var på vej til Tyrkiet, da han blev anholdt i Barcelonas El Prat lufthavn d. 3. oktober 2020 efter begæring fra de amerikanske myndigheder, som efterforsker John McAfee for storstilet skatteunddragelse.

McAfee mistænkes bl.a. for at have undladt at betale millioner af dollars i skat af indtægter, han angiveligt skal have haft fra handel med kryptovalutaer.

En dommer i Spanien havde allerede afsagt kendelse om McAfees udlevering, som rigmanden nu har grebet til ekstreme metoder for at undgå.

Har altid været kontroversiel

John McAfee blev født i 1945, og i 1987 grundlagde han sin succesfulde antivirusvirksomhed, som han forlod i 1994. Sidenhen blev McAfee Antivirus opkøbt af Intel.

Gennem årene har McAfee været omgærdet af mystik. Bl.a. boede han i en årrække i Belize, som han måtte forlade i ly af mørket, efter at en amerikaner ved navn Gregory Viant Faull blev fundet død i sit hus i Belize. Faull var McAfees nabo på det pågældende tidspunkt, og myndighederne i Belize mistænkte McAfee for at have været involveret i hans død. En påstand, der dog aldrig er blevet bevist.

Netflix-dokumentar

Historien er til gengæld blevet beskrevet i detaljer i Netflix-dokumentaren Gringo: The Dangerous Life of John McAfee fra 2016 (se trailer til filmen herover).

Også efter sit ophold i Belize levede McAfee et farverigt liv. Bl.a. forsøgte han i en periode i 2020 at blive valgt som USA’s næste præsident.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend