TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Headset kan hacke pinkoder

Det er muligt at få folk til at afsløre oplysninger om deres pinkoder og kreditkort, hvis de er iført et hjernebølge-headset lavet til underholdning. Det har en flok forskere fundet ud af.

forfatter
Publiceret 01/09/2012 - 00:08

Et EEG-headset (Emotiv Epoc Neuro), der kan opfange hjernebølger, er et stykke forbrugerelektronik, der primært er beregnet til at spille computerspil med. Men det kan faktisk også bruges i en helt anden og noget mere foruroligende sammenhæng.

Forskere fra Berkeley i USA, Oxford i England og Geneve i Schweiz har nemlig bevist, hvordan det kan lade sig gøre at trække oplysninger ud af folk, der har headset’et på. Og det er vel og mærke personfølsomme oplysninger som pinkoder, fødselsdag, bankoplysninger og bopæl.

Hjernebølger afslører svar
Helt konkret har forskerne båret sig ad ved at gennemføre en række eksperimenter med 30 forsøgspersoner. Deltagerne blev udstyret med hvert sit headset justeret særligt til dem.

Billeder af blandt andet tilfældige talrækker, hæveautomater og landkort blev nu vist frem for personerne, mens forskerne aflæste deres hjernebølger for at finde ud af, om der var reaktioner af afslørende karakter.

Det rigtige svar blev fundet ved første forsøg i 20 procent af tilfældene, hvad angår eksperimentet med pinkoden, hævekortet, personerne og hæveautomaterne. Det korrekte sted blev korrekt gættet i 30 procent af tilfældene, fødselsmåneden i næsten 60 procent og bank baseret på hæveautomat i næsten 30 procent, skriver forskerne i rapporten ‘On the Feasibility of Side-Channel Attacks with Brain Computer Interfaces’ ifølge Ingeniøren.

Headsettet kan misbruges
Potentielt kan den noget særlige form for tankelæsning misbruges og hive oplysninger ud af en person ufrivilligt. Det er især hvis ’angriberen’ retter ’offerets’ tanker hen mod en bestemt begivenhed eller information. Hvis man for eksempel kender ansigtet på en person, kan det via hjernebølgerne være muligt at finde ud af, om det er den person, ’offeret’ har i tankerne.

En af forskerne fortæller ifølge Ingeniøren, at denne type headset hitter mere og mere blandt forbrugerne, og han spår derfor, at de vil være at finde i rigtig mange husstande inden for de næste fem-ti år.

Han understreger samtidig, at der ikke er nogen umiddelbar fare ved at bruge den her type elektronik – eksperimenterne påpeger blot, at der også er en bagside af den teknologiske udvikling.

Kilde: Ingeniøren

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Se de vildeste dimser fra verdens største tech-messe CES-messen i Las Vegas er stedet at finde de teknologiske nyheder. Både de store og nyskabende - og de lidt mere kuriøse.
Denne projektor kører på batteri Nu kan du tage storskærmen med hvor som helst!
Netgear Orbi 960: Verdens hurtigste mesh-netværk? Wi-Fi 6E giver internet på 6 GHz, og det første – og dyreste – netværk hedder Netgear Orbi RBKE960.
Se robotten Ameca skære grimasser som et menneske Ny video viser prototype af ekstremt menneskelignende robot, der skærer ansigt og rynker øjenbrynene, så det løber koldt ned ad ryggen.
Razer til kamp mod corona og omikron Razer Zephyr: Gamingspecialisterne har lavet en ansigtsmaske, der ikke blot er effektiv - den er også cool.
ReCyko Charge 10: Oplades på ti minutter ReCyko-batterierne fra GP Batteries er de hurtigste, du finder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend