Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Google vil eje alt dit personlige indhold

Med 5 GB gratis plads i ”skyen” tager Google Drive kampen op mod konkurrenter som Dropbox og SkyDrive. Men læs lige alt det, der står med småt, før du forærer Google alt dit indhold!

Skrevet af / 25/04/2012 - 14:40
Google vil eje alt dit personlige indhold

Google har nu lanceret Google Drive, som er deres konkurrent til Apples iCloud, Microsofts SkyDrive og den meget kendte cloud-tjeneste, Dropbox. Tjenesten tilbyder 5 GB gratis lagerplads til billeder, dokumenter, videoklip, etc. Desuden har søgemaskinegiganten valgt at integrere sine populære tjeneste Docs i Google Drive.

Google Drive er gratis i den mindste konfiguration på 5 GB, og man kan opgradere til 25 GB for 2,49 dollar om måneden eller 100 GB for 4,99 dollar om måneden. Opgraderingerne inkluderer også 25 GB lagerplads i Gmail.

Det er jo ganske billigt, men Google tager sig også betalt på anden vis. I forretningsbetingelserne til Google Drive står der nemlig, at selvom du naturligvis bevarer de intellektuelle rettigheder til alt indhold, du uploader til Google Drive, så giver du samtidig Google ret til blandt andet at anvende, reproducere, kommunikere, udgive og distribuere dit indhold. Så det er måske ikke lige de frække billeder af kæresten, du skal gemme på Google Drive. Bare et godt råd…. Se nedenstående screenshot, hvis du er i tvivl. (klik på linket for at læse den fulde tekst)

Google Drive betingelser:

Til sammenligning garanteres du i vid udstrækning, at dit privatliv respekteres, og dit indhold forbliver dit, hvis du eksempelvis bruger den kendte Dropbox-tjeneste. Her står der nemlig i forretningsbetingelserne, at Dropbox ikke på nogen måde opnår rettigheder til noget af dit indhold, og kun kan anvende det på måder, som er teknisk nødvendige for at stille tjenesten til rådighed. (klik på linket for at læse den fulde tekst)

Dropbox betingelser:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top