Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Google-app skal få dig til at spise sundere

Kan tælle antallet af kalorier i et madfoto.

Skrevet af / 03/07/2015 - 09:06
Google-app skal få dig til at spise sundere

Hvis du hører til dem, der godt kan lide at lægge madbilleder op på Instagram og Facebook, så er Google på vej med en app, der hurtigt kan sætte dig i skammekrogen. Den kan nemlig sige, hvor mange kalorier der er i dit måltid, bare ved at analysere billedet.

Algoritme tæller kalorier
I maj kunne Google-forskeren Kevin Murphy på en messe i Boston afslører sit arbejde med en ny algoritme, der kan analysere et stillbillede af mad og derefter beregne, hvor mange kalorier der er på tallerkenen.

Algoritmen har fået kodenavnet Im2Calories, og i et eksempel kunne den se på et billede og tælle to æg, to pandekager og tre skiver bacon. Derefter beregnede algoritmen størrelsen på hver ingrediens ved at sammenligne med størrelsen af tallerkenen og forskellige andre genstande, f.eks. en ketchupflaske.
Im2Calories kræver ikke højopløste madbilleder – det er nok med et typisk Instagram-billede.

Forskningsprojekt
Algoritmen er indtil videre kun et forskningsprojekt, og det er ikke sikkert, at den nogensinde kommer ud til almindelige forbrugere. Men det er Google, der har patent på teknologien, og når man ser, hvor langt søgeteknologien på nettet er kommet, så vil det overraske os, hvis ikke vi på et tidspunkt får en variant af denne teknologi at se i en brugervenlig mobil-app. Og dermed får lettere ved at vælge sundere mad.

Kilde: PopSci

Læs også: Googles computer har psykedeliske drømme

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

Nu bliver Googles AI meget klogere - på dansk!

Hyperloop i Italien

0
Scroll to Top